Χωράει στην ενδεκάδα μαζί με τον Βάργκας

Προπονητής της ΑΕΚ είναι ο Τραϊανός Δέλλας. Αυτό είναι γνωστό. Και οι πέτρες όμως γνωρίζουν πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει μόνο εκτελεστικό-οργανωτικό-διοικητικό ρόλο στην ομάδα, αλλά φέρει και απόψεις τεχνικής φύσεως. Και η… άποψή του σχετικά με το Ρόναλντ Βάργκας άναψε το οριστικό «πράσινο φως» για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο.

Το ότι η ΑΕΚ θέλει τον Αργεντινό είναι δεδομένο, άλλωστε του έχει καταθέσει πρόταση εδώ και ένα μήνα περίπου, δίνοντας όμως το δικαίωμα στον εκπρόσωπο του Αργεντινού ποδοσφαιριστή να απαντήσει ακόμη και μέχρι τα μέσα Ιουλίου.  Οι «κιτρινόμαυροι» ωστόσο, είχαν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους δύο δεδομένα. Το πρώτο να βρουν κάποιον άλλο αντι-Σκόκο μέχρι να απαντήσει ο Αργεντινός και να αποσύρουν την πρόταση. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και δεν είναι εύκολο να συμβεί. Το δεύτερο ήταν να διαπιστώσουν πως ο Βάργκας μπορεί να προσφέρει περισσότερο στον άξονα και να γίνει αυτός αντι-Σκόκο. Μόνο που τα αγωνιστικά λεπτά του χαφ της Βενεζουέλας στο Copa America ήταν αυτά που βοήθησαν τον Μπάγεβιτς να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Διότι ο Δέλλας μπορεί να απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές, ωστόσο ο Ντούσαν είναι στις επάλξεις.

Ο πολύπειρος Μπάγεβιτς μελέτησε διεξοδικά τις κινήσεις του Βάργκας στα γήπεδα της Χιλής και εξήγησε στον Μελισσανίδη (αλλά και στο Δέλλα) πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία περί των ικανοτήτων του ως ακραίο χαφ.  Ο Βάργκας μπορεί να μην έβγαλε 90λεπτο (και στα τρία ματς που έπαιξε βγήκε αλλαγή), αλλά πρόλαβε μέσα στο γήπεδο να δείξει ότι μπορεί να κινείται τόσο δεξιά όσο και αριστερά, και κοντά στην πλάγια γραμμή, αλλά και ως εσωτερικό χαφ, κοντά στον άξονα. Αυτός ο πλουραλισμός κινήσεων ήταν η τρανή απόδειξη πως μπορεί να πάρει τη θέση του Μπαρμπόσα ή του Πλατέλλα, παράλληλα να μαρκάρει (διότι αυτή η θέση απαιτεί επιστροφές στην άμυνα) και φυσικά την ίδια ώρα να επιτρέπει στον προπονητή του να χρησιμοποιεί άλλον σαν «δεκάρι», στην  περίπτωσή μας τον Σκόκο. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο Αργεντινός σταρ δεν ευχαριστιέται άλλη θέση στο γήπεδο, παρά μόνο αυτή του δεύτερου επιθετικού ή του «δεκαριού». Αφού λοιπόν η… αλεπού των γηπέδων, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, εξήγησε στον Μελισσανίδη πως χωράει στην ενδεκάδα και ο Βάργκας και ο Σκόκο, τότε δεν χρειάζεται κάτι άλλο ο ισχυρός άνδρας της ομάδας που ούτως ή άλλως λατρεύει τον Νάτσο Σκόκο.

Η προσφορά, λοιπόν, της ΑΕΚ προς τον Αργεντινό όχι μόνο παραμένει, αλλά δεν αποκλείεται να βελτιωθεί κιόλας εντός των ημερών, με την ημερομηνία απαίτησης απάντησης να παραμένει η 15η Ιουλίου.  Ο Σκόκο είναι ενεργός (αφού το πρωτάθλημα Αργεντινής συνεχίζεται) και δεν αναμένεται να δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα αν χάσει τις 10 πρώτες μέρες της προετοιμασίας (και εδώ που τα λέμε, ακόμη κι αν έρθει αρχές Αυγούστου δεν θα πειράξει τον Δέλλα).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα