Χωρίς «λευκό καπνό» το Euro Working Group – Παραμένουν οι διαφορές Αθήνας – δανειστών

Ανοιχτή παραμένει ακόμη η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση του Euro Working Group που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης χωρίς να βγει ¨λευκός καπνός”.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες όχι μόνο δεν προέκυψε συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα αλλά αντίθετα φαίνεται ότι μεγάλωσε το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, αντί να γίνουν βήματα προόδου.

Μάλιστα το EWG φέρεται να προειδοποίησε πως αν χαθούν και οι επόμενες μέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις για την επιστροφή των θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα, κάτι για το οποίο εκτιμούν, ήδη, ότι οι πιθανότητες μειώνονται.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ ανέφερε πριν την κρίσιμη συνεδρίαση πως είχε σημειωθεί «πρόοδος» τις τελευταίες εβδομάδες και πως οι συζητήσεις συνεχίζονταν.

«Εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να δράσουν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» επανέλαβε η ίδια σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα