Χωρίς περιορισμούς οι χρηματιστηριακές συναλλαγές

Αίρονται τα capital controls για το χρηματιστήριο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Την είδηση γνωστοποίησε ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαρ. Γκότσης.

Οι περιορισμοί στις χρηματιστηριακές συναλλαγές είχαν επιβληθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και παύουν πλέον να ισχύουν. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Γκότση,  η εισήγησή του στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΚ θα είναι να παραταθεί η απαγόρευση short selling για τους τραπεζικούς τίτλους τουλάχιστον έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι συνεργασία με το χρηματιστήριο θα δοθούν κίνητρα για την εισαγωγή νέων εταιρειών στο χρηματιστήριο. Πρέπει να φανεί όπως είπε ο πραγματικός ρόλος του ΧΑ που είναι η τροφοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Σχεδιάζεται μάλιστα η οργάνωση, σε συνεργασία πάντα με το Χρηματιστήριο Αθηνών, η οργάνωση αγοράς εταιρικών ομολόγων.

Σύμφωνα με τον κο Γκότση πρέπει η ελληνική κεφαλαιαγορά να γίνει ανταγωνιστικότερη έναντι των διεθνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα