Χωρίς ρεύμα και θέρμανση: Οι δύσκολες συνθήκες επιβίωσης της Στέλλας Μπεζαντάκου

Αν και το παρελθόν της ήταν πλουσιοπάροχο, ζώντας μέσα στην υπερβολική πολυτέλεια, ξαφνικά όλα ανατράπηκαν στη ζωή της, φτάνοντας στο σημείο να ζει σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Για χάρη του μεγάλου έρωτά της όμως για τον σύζυγό της, η Στέλλα Μπεζαντάκου όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της στην Espresso μπόρεσε να υποστεί τα πάντα.

«Έζησα ένα χρόνο χωρίς ρεύμα και θέρμανση», εξομολογείται. Μαζί με τον σύζυγό της Χρήστο Γκίκα προσπαθούσε να σταθεί ξανά στα πόδια της.

«Εκείνο το διάστημα ήμασταν πάρα πολύ πιεσμένοι. Χρωστούσαμε σε τράπεζες και στην Εφορία. Εγώ αναγκάστηκα να νοικιάσω το σπίτι μου στη Γλυφάδα, παίρνοντας κάποια χρήματα μπροστά, ώστε να πληρώσω άμεσες υποχρεώσεις. Δεν μπορούσαμε να συντηρήσουμε τότε ένα σπίτι οι δυο μας. Έπρεπε ο καθένας να φιλοξενηθεί στους γονείς του μέχρι νεωτέρας, αλλά δε θέλαμε κάτι τέτοιο. Ίσως έτσι χωρίζαμε. Έτσι αποφασίσαμε να μείνουμε στο κτήμα αλλά οι συνθήκες μόνο ιδανικές δεν ήταν. Το κτήμα υπέροχο, αλλά το σπιτάκι ακατάλληλο. Έζησα έναν χρόνο χωρίς ρεύμα, μόνο με λάμπες λαδιού, χωρίς θέρμανση, μόνο με μια σόμπα υγραερίου, χωρίς μόνωση. Τα ρούχα μας ήταν νωπά από την υγρασία και μούχλιαζαν. Η σκεπή έσταζε κάθε φορά που έβρεχε, κι εμείς μαζεύαμε τα νερά με κουβάδες και λεκάνες. Εκείνη τη χρονιά είχε χιονίσει κιόλας, θυμάμαι, και κοιμόμασταν με μπουφάν και σκουφιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα