Χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα για Στραματσιόνι

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, τα αρνητικά αποτελέσματα στη Λεωφόρο και ο τρόπος που διαμορφώθηκε η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας, έχουν προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία του Αντρέα Στραματσιόνι, ο οποίος έγινε αντικείμενο εντονότατων αποδοκιμασιών και παραπόνων από τον κόσμο, την ίδια στιγμή που αμφισβητείται έντονα από μία μερίδα παραγόντων εντός του συλλόγου.

Στην πιο… αθώα εκδοχή, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει προκαλέσει σκεπτικισμό με τις επιδόσεις του, καθώς οι «πράσινοι» περίμεναν πολλά περισσότερα, θεωρώντας προφανώς πως το υλικό είναι επαρκές για πρωταθλητισμό. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη εκδοχή, η οποία κάθε άλλο παρά… σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι, πολύ δε περισσότερο όταν αφορά τον Παναθηναϊκό, με το «πλούσιο» –σε ανάλογες περιπτώσεις– παρελθόν.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια συντονισμένης αποδόμησης του Ιταλού. Την ίδια στιγμή, ενώ έχουν υποπέσει στην αντίληψη της διοίκησης Αλαφούζου ορισμένα σημάδια, παρακολουθεί με απάθεια, επαναλαμβάνοντας τα λάθη του –πρόσφατου– παρελθόντος.
Ο Ιταλός τεχνικός του «τριφυλλιού» δέχεται συντονισμένα πυρά από κύκλους που πρόσκεινται στην ΠΑΕ. Τα ΜΜΕ ασκούν κριτική, ως οφείλουν να το κάνουν, όχι όμως βάσει μίας γενικότερης εικόνας και των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί, αλλά βάσει του εκάστοτε αποτελέσματος. Το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ προκάλεσε την εντονότερη κριτική προς το πρόσωπο του Αντρέα Στραματσιόνι, καθώς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα.
Φυσικά και ένας προπονητής έχει ευθύνη για οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Το ερώτημα που τίθεται, ωστόσο, είναι το εξής: ο Στραματσιόνι ήταν καλός μέχρι το 2-0 και έγινε «άχρηστος» μετά το 2-2; Ή δεν… κάνει για τον Παναθηναϊκό γενικότερα και ήταν τυχαίο το αρχικό 2-0 επί του «Δικέφαλου του Βορρά»; Και τελικά τι θέλουν στον Παναθηναϊκό; Έναν «μάγο» που θα μετατρέψει τον Λαγό σε… Ινιέστα και τον Καλτσά σε… Σουάρες; Ή πιστεύουν ότι στο γήπεδο παίζει μόνο μία ομάδα και οι αντίπαλοι είναι «κούτσουρα» που δεν αντιδρούν;
Να θυμίσουμε, δε, ότι ο φετινός Παναθηναϊκός, με άλλον προπονητή στον πάγκο του, έχει αποκλειστεί από την Μπριζ και ακολούθως από την… Καμπάλα και έχει συνολικά τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε ο βασικός του σκόρερ για φέτος, ο Νίκος Καρέλης, όταν αυτό μπορούσε να είχε γίνει το προηγούμενο ή το επόμενο καλοκαίρι.
Μπορεί να φαίνεται υπερβολή, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν αποκλείονται εξελίξεις αν το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι αρνητικό. Οι πιέσεις είναι μεγάλες και ο κόσμος έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του και μαζί το κριτήριο της αξιολόγησης. Η κριτική απέναντι στον Στραματσιόνι σαφώς και πρέπει να γίνεται, αρκεί να λαμβάνονται υπ’ όψιν τρία σημαντικά στοιχεία: 1) Ότι ο Ιταλός ανέλαβε μεσούσης της περιόδου. 2) Ότι το υλικό της ομάδας δεν αποτελεί επιλογή του. 3) Ότι τον Ιανουάριο έφυγε ο βασικός σκόρερ και ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες, οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση, αλλάζουν τη μορφολογία του ρόστερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα