Ψάχνουν κίνητρο… εντός συνόρων στον Ολυμπιακό

Μία ποιοτική διαφορά των ευρωπαϊκών συλλόγων σε σχέση με τους ελληνικούς, είναι ο βαθμός ετοιμότητας που εμφανίζουν στο γήπεδο και ο ρυθμός τους, ακριβώς λόγω του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν.

Ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα την τρέχουσα περίοδο, συνδυάζοντας την ευρωπαϊκή πορεία, με το απόλυτο στις υποχρεώσεις του εντός των συνόρων. Αν και το περιβάλλον φαίνεται ιδανικό, στον Πειραιά έχουν αρχίσει και προβληματίζονται έντονα. Ο λόγος είναι ένας. Το χαμηλό επίπεδο ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα έχει νικήσει όλους τους αντιπάλους της, εντός και εκτός έδρας και παρόλα αυτά, δεν χρειάστηκε να «ανεβάσει ταχύτητα». Με την ποιότητα που διακρίνει τους ποδοσφαιριστές του και με ορισμένα καλά δεκάλεπτα ξεσπάσματα, όχι μόνο επικράτησαν στο γήπεδο, αλλά μετέτρεψαν σε περίπατο τα παιχνίδια.

Το τελευταίο ματς κόντρα στον Ηρακλή, τον οποίο νίκησαν 2-0 με… σβηστές μηχανές, αποτέλεσε το… κερασάκι στον προβληματισμό των «ερυθρόλευκων». Τόσο η διοίκηση, όσο και -κυρίως- το τεχνικό τιμ, αναζητούν επιπλέον κίνητρα για τους παίκτες, ώστε να τους διατηρήσουν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό εγρήγορσης. Στόχος είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός που έχει βρει η ομάδα, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν τα δύο επόμενα παιχνίδια στο Champions League, με Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ, τα οποία θα κρίνουν και την πρόκριση της ομάδας στους «16» του θεσμού.

Μέχρι τώρα, οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί άψογα στις υποχρεώσεις τους. Στην πορεία ωστόσο, και με δεδομένο ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν θα… εκτοξευθεί τις επόμενες εβδομάδες, εγκυμονεί ο κίνδυνος της χαλάρωσης και της «αυτόματης προσαρμογής» σε ένα πιο χαλαρό αγωνιστικό τέμπο, το οποίο θα κοστίσει ακριβά το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα