«Ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό»

«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης ανακάμπτει πάλι λίγο η ελληνική οικονομία από τα μέσα του 2014. Οι μισθοί όμως μειώθηκαν και αυτό τον χρόνο κατά 4%. Η ανεργία μειώνεται λίγο, αλλά στο 26% παραμένει πολύ υψηλή. Ταμείο ανεργίας μπορεί να παίρνει κανείς το πολύ για ένα χρόνο. Η συνέπεια: μόνο δύο στους δέκα ανέργους έχουν κρατική υποστήριξη».

Αυτά είναι μερικά από τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της “Kölner Stadt-Anzeiger” με τίτλο «Πολλοί περαστικοί, λίγες τσάντες», με αντικείμενο την Ελλάδα.

Το εν λόγω κείμενο περιγράφει επακριβώς την κατάσταση που διαδραματίζεται στην χώρα μας, σημειώνοντας: «Τα σημάδια της κρίσης είναι φανερά παντού. Έτσι βλέπει κανείς περισσότερα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες να στέκονται παρκαρισμένα. Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Για τον λόγο αυτό αφαιρούν τις πινακίδες, τις καταθέτουν στην εφορία και αφήνουν τα αυτοκίνητά τους. Πολλά μαγαζιά είναι κλειστά και οι βιτρίνες άδειες, οι έμποροι τα εγκατέλειψαν. Και όταν πέφτει το βράδυ, βλέπει κανείς ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα