Ψάχνουν το κάτι εξαιρετικό στην ΑΕΚ

 

Κατά τη διάρκεια της αναγγελίας της σύνθεσης της ΑΕΚ στο ματς με τον Πλατανιά, οι φίλοι της ΑΕΚ φώναζαν τα καθιερωμένα «όλε». Όταν ακούστηκε το όνομα του Ραφίκ Τζιμπούρ, η Θύρα 35 το ΟΑΚΑ σώπασε, καθώς οι φανατικοί της Ένωσης δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Αλγερινό. Τελικά αυτό το αρνητικό κλίμα επηρέασε για τα καλά τον 30χρονο επιθετικό.

Η θλάση αποδείχθηκε βαριάς μορφής, ο χρόνος αποκατάστασης ορίστηκε στις έξι εβδομάδες κι αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τουλάχιστον τέσσερις επίσημους αγώνες της ομάδας του. Η ΑΕΚ κινείται ήδη για την απόκτηση επιθετικού, με αρκετά ονόματα να έχουν ακουστεί. Προφανώς και ο τραυματισμός του Τζιμπούρ δεν οφείλεται στις κατάρες μερίδας οπαδών, αλλά όσο να’ ναι είναι σημαδιακός ο τραυματισμός του, καθώς έτυχε στο μόνο παίκτη που αποτελεί παραφωνία της φετινής ΑΕΚ, τουλάχιστον όσον αφορά τον κόσμο της ομάδας.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Τζιμπούρ στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν ήταν κακός, απεναντίας αρκετά κινητικός, αλλά και εμφανώς ανέτοιμος στη φάση του δεύτερου λεπτού, που ένας λάθος βηματισμός του, στοίχισε ένα καλύτερο σουτ. Στο μικρό, όμως, δείγμα γραφής επίσημων λεπτών παίρνει καλό βαθμό και είναι κρίμα πραγματικά για την ΑΕΚ το συμβάν που στερεί τον Αλγερινό για τέσσερα τουλάχιστον επίσημα παιχνίδια.

Επισπεύδεται, λοιπόν, η διαδικασία απόκτησης σέντερ φορ. Ονόματα έχουν ακουστεί και προφανώς κάποια ενδιαφέρουν περισσότερο το τρίδυμο Δέλλα, Μπάγεβιτς, Μιλοβάνοβιτς που εξετάζει επί 24ώρου το θέμα. Περισσότερα από δέκα ονόματα έχουν παρελάσει από το Μάη και μετά, με Μποριέλο, Μπερμπάτοφ, Αγιεκμπένι, Παπαδόπουλο, Φαν Βονσβίγκελ, Σκόκο, να έχουν ακουστεί, κάποια να έχουν απορριφθεί, κάποια να χουν πάρει μετάθεση για το Γενάρη και προφανώς ορισμένα να μην έχουν καν διαρρεύσει!

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και φωνές που θέλουν την ΑΕΚ να μην παίρνει παίκτη αν δεν βρεθεί κάτι εξαιρετικό και πως ίσως την τελευταία στιγμή θα έπρεπε να υπάρχει επανεξέταση στο θέμα απόκτησης στόπερ. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι θα αποκτηθεί επιθετικός ούτως ή άλλως, αφού ταλαντούχοι και έμπειροι παίκτες υπάρχουν παντού και η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να ποντάρει είτε σε «λαχείο» με την ελπίδα να της «κάτσει», είτε σε παίκτες σε καλή ηλικία που θέλουν να επιστρέψουν σε υψηλό επίπεδο (Μπουονανότε, Ντίντακ, Βάργκας), είναι σε έναν μεγάλο σε ηλικία μπόμπερ, απλά για αυτά τα 28 ματς στα οποία θα πρέπει να κάνει όσο το δυνατό περισσότερα γκολ…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα