“Ψήνεται” συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στο Πεκίνο στα μέσα Μαϊου

Στο Πεκίνο θα βρεθεί στα μέσα Μαϊου ο Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει στο μεγάλο επενδυτικό σχέδιο της Κίνας και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες  να έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πιθανό τετ α τετ σχεδιάζεται να γίνει στο περιθώριο του φόρουμ που θα φιλοξενηθεί στο Πεκίνο για την αναβίωση του Δρόμου του Μεταξιού στις 14 με 15 Μαΐου.

Αν πραγματοποιηθεί, η συνάντηση θεωρείται καταλυτική για σειρά από ζητήματα που θα βρεθούν σε επίκεντρο, όπως το Κυπριακό, η προσφυγική κρίση και τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για το πρώτο τετ α τετ  του Τσίπρα με τον Ερντογάν έπειτα από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, την ώρα που παρατηρείται όξυνση στις σχέσεις των δύο κρατών λόγω των τουρκικών προκλήσεων με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων για το εδαφικό καθεστώς ελληνικών νησιώ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη γίνονται οι απαραίτητες επαφές για να πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις του κ. Τσίπρα, ενώ έχουν κλείσει τα ραντεβού του με την πολιτική ηγεσία της Κίνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα