Ψήφιση στις 18/5 και… συναίνεση «βλέπει» ο Βούτσης

Έμπλεος αισιοδοξίας εμφανίστηκε σήμερα Δευτέρα (8/5) ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αν κρίνει κάποιος από τις απαντήσεις που έδωσε σε δημοσιογράφους αναφορικά με την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων τα οποία συνοδεύουν το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα υπάρξουν βουλευτές της συγκυβέρνησης που θα αντιταχθούν στα προς ψήφιση μέτρα και αντίμετρα, εκτίμησε πως όχι μόνο δεν θα υπάρξουν κυβερνητικές διαρροές, αντίθετα προέβλεψε ότι κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν μερικά από τα αντίμετρα.

Μάλιστα, ο Ν. Βούτσης έκανε ειδική αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι στο Μοσχάτο θα έχουν «πολύ μεγάλο πρόβλημα» αν δεν ψηφίσουν κάποια από τα αντίμετρα, «κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τα φορολογικά».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε επίσης ότι οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν, έχοντας ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα και το χρέος, μη αποκλείοντας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερωθούν εκ νέου από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προφανώς σε μία προσπάθεια να αρθούν (σ.σ. κι όσο αυτό είναι εφικτό) και οι τελευταίες ενστάσεις.

Νωρίτερα ο Ν. Βούτσης είχε αποκαλύψει ότι τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια της Βουλής τη μεθεπόμενη Πέμπτη 18 Μαΐου.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 15 Μαΐου, το ν/σ θα εισαχθεί προς συζήτηση με τον χαρακτήρα του επείγοντος στην αρμόδια επιτροπή, όπου θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις, για να περατωθεί η διαδικασία στην Ολομέλεια το διήμερο 17 και 18 τρέχοντος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα