Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Σαρρής!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάρρευση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και ο διασυρμός από τα νησιά Φερόε, για την προκριματική φάση του Euro 2016.

Το «ωστικό κύμα» δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστο το Δ.Σ. της ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, ο οποίος καλείται να απολογηθεί για τις ατυχείς επιλογές του κατά την περίοδο της θητείας του. Στην παρούσα φάση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, από τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην ΕΠΟ, μέχρι και την παραμονή του Γιώργου Σαρρή στην προεδρία, παρά τις αντιδράσεις!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θα εμφανιστεί στο έκτακτο δ.σ. με δήλωση παραίτησης από το πόστο του, ζητώντας παράλληλα, ψήφο εμπιστοσύνης από το σώμα, προκειμένου να συνεχίσει το… έργο του! Ο Γιώργος Σαρρής ανέλαβε με γραπτή του δήλωση την ευθύνη για την «ατυχέστατη», όπως τη χαρακτήρισε, επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι για τον πάγκο της εθνικής ομάδας, όμως πέραν τούτου ουδέν, καθώς δεν θέλησε να αναλάβει καμία άλλη ευθύνη, σε μία σειρά θεμάτων, τα οποία η ομοσπονδία έχει χειριστεί με τρόπο τουλάχιστον ελεγχόμενο.

Το ενδεχόμενο να επιμείνει ο Γιώργος Σαρρής στην παραίτησή του, ή να γίνει δεκτή από το Σώμα είναι πιθανό και θα κριθεί από τις διαθέσεις των συμβούλων και τις γενικότερες κατευθύνσεις που θα δοθούν. Σε αυτή την περίπτωση, αν δηλαδή «εγκριθεί» η παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας, χρέη υπηρεσιακού προέδρου θα αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Βούρβαχης, ο οποίος θα κληθεί να οδηγήσει την ΕΠΟ σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες όμως, θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την ψήφιση νέου προέδρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα