«Ψαλίδι» στα έσοδα έως και 5 εκατ. ευρώ

Σε πιο χαμηλά στάνταρ από οικονομικής πλευράς κινείται φέτος ο ΠΑΟΚ σε διάφορες πλευρές. Το μπάτζετ ως γνωστόν είναι μικρότερο, ενώ με σύντομους υπολογισμούς που μπορεί να κάνει κάποιος αναμένεται να υπάρξουν λιγότερα έσοδα και από την ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας.

Μάλιστα, ο Ιάκωβος Αγγελίδης είχε δηλώσει πρόσφατα: «Θέλουμε να τηρήσουμε απαρέγκλιτα την πολιτική που επιβάλλει η UEFA με βάση το financial fair play. Πρέπει να ξοδεύουμε όσα κερδίζει η ΠΑΕ…».

Την Δευτέρα η UEFA ανακοίνωσε τα χρήματα που προβλέπεται να εισπράξουν οι ομάδες που θα παίξουν σε Champions League και Europa League και σύμφωνα με αυτά ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αναμένεται βάλει πολύ λιγότερα χρήματα, συγκριτικά με πέρυσι. Μπορεί και 5 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα εισπράξουν μπόνους 1,3 εκατ. ευρώ. Σε αυτά προστίθενται και 150 χιλιάδες ευρώ από τη συμμετοχή στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Πέρυσι τέτοιο καιρό ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 2,4 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί με το 1,3 της παρουσίας στους ομίλους της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτό που επίσης διαφοροποιείται φέτος είναι το ποσό από το market pool.

Τα εμπορικά δικαιώματα δηλαδή. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ πήρε 2,5 εκατομμύρια ως η μόνη ελληνική ομάδα των ομίλων της διοργάνωσης. Φέτος το ανάλογο ποσό που θα ανακοινωθεί στο τέλος θα μοιραστεί στα τρία, με τον Παναθηναϊκό να εισπράττει το 50% ως κυπελλούχος. Αν το ποσό είναι 2,5 εκατομμύρια, ο Παναθηναϊκός θα πάρει 1,25 και ΠΑΟΚ-Αστέρας από 650 χιλιάδες. Μείον 2,4 εκατομμύρια από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μείον και δύο εκατομμύρια από το market pool…

Ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα μπορέσει να μαζέψει από τους ομίλους όσους βαθμούς μάζεψε και πέρυσι (12 βαθμούς, 200 χιλιάδες η νίκη, 100 χιλιάδες η ισοπαλία) τότε καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να χάσει μέχρι και πέντε εκατομμύρια συγκριτικά με πέρυσι.

Φέτος, κληρώθηκε με Φιορεντίνα, Γκινγκάμπ και Ντιναμό Μινσκ και πέρυσι με Αλκμάαρ, Μακάμπι Χάιφα και Σαχτέρ Καραγκαντί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα