«Ψεκάστε, σκουπίστε, πληρώστε. Αλλιώς…»

ΛΙΣΤΑ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ-ΡΗΝΑΝΙΑΣ

Η παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έναν και μοναδικό στόχο. Την αντιμετώπιση της Διαφθοράς και της υψηλής φοροδιαφυγής. Ο αναπληρωτής υπουργός ηγείται της επιχείρησης «καθαρά χέρια» και στοχεύει στα… μεγάλα ψάρια που περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα «Ρηνανίας – Βεστφαλίας».

Οι πρώτες κλήσεις καταθετών, τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, έχουν ήδη φύγει από τους αρμόδιους εισαγγελείς. Το δύσκολο έργο των ερευνών έχουν αναλάβει ο επίκουρος οικονομικής εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Τζούρας και Αγγελική Κουρινιώτη.

Η εντολή Παπαγγελόπουλου είναι ξεκάθαρη: Όσοι ελεγχθούν, σημειωτέον με αναδρομή 10 ετών στις φορολογικές δηλώσεις τους, προσκομίσουν παραστατικά και βρεθούν «καθαροί» δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Όσοι ελεγχθούν και βρεθούν με «μαύρο» ή αφορολόγητο ή ύποπτο χρήμα θα πληρώνουν τα πρόστιμα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Για τους υπόλοιπους, όλους όσοι δηλαδή εντός 24 ωρών δεν σπεύσουν ή αρνούνται να τακτοποιήσουν τις «εκκρεμότητες» θα αρχίσουν τα σοβαρά τρεχάματα και τα… βραχιολάκια!

Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει 10.500 Έλληνες καταθέτες στην ελβετική τράπεζα UBS και αφορά την περίοδο 2006-2008, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως τα ποσά αγγίζουν ακόμα και τα 50 εκατ. ευρώ σε κάποιους λογαριασμούς (σ.σ. συνολικά φτάνουν περίπου τα 6,2 δισ. ευρώ). Πολλοί δε από τους καταθέτες της λίστας «Ρηνανίας – Βεστφαλίας» εντοπίστηκαν να φιγουράρουν και σε άλλες λίστες που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, όπως η λίστα Λαγκάρντ ή εκείνη με τα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, πάντως, που η Δικαιοσύνη κινείται με τόσο εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς και δείχνει να μην… αστειεύεται, έχοντας στόχο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με ζεστό χρήμα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα