Ψηλά τη σημαία των Ελλήνων προπονητών

Μεγάλη επιτυχία για τον ΑΠΟΕΛ, αφού προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League! Μεγάλη επιτυχία όμως και για τον Γιώργο Δώνη που ανέλαβε χωρίς να κάνει προετοιμασία μία προβληματική ομάδα, την «έστρωσε» μέσα σε λίγες εβδομάδες και κατάφερε με δύο προκρίσεις επί της Βιτορούλ και της Σλάβια Πράγας να την οδηγήσει για δεύτερη φορά ο ίδιος στους χρυσοφόρους ομίλους.

Ο 47χρονος προπονητής αποδεικνύεται πως «έχει τον τρόπο». Στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος θυμάμαι τη θητεία του στην ΑΕΚ που όλα πήγαν στραβά και το πολύκροτο διαζύγιό του με τον ΠΑΟΚ που σκέπασε τη δουλειά που έκανε στην ομάδα. Θα έπρεπε, ωστόσο, να κρίνεται από το σύνολο του έργου του.  Σε όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες έκανε υπερβάσεις, κατάφερε να πετύχει μέχρι και στην Αραβία και φυσικά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία τον εκτιμάνε πάρα πολύ.

Είναι ίσως ο πιο αδικημένος Έλληνας προπονητής, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παράλληλα είναι ένας άνθρωπος που ως ποδοσφαιριστής ξεχώρισε και έκανε πρωταθλητισμό, έπαιξε σε μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού και ως οικογενειάρχης έχει αναθρέψει δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, δημιουργώντας ένα τρίπτυχο που σπάνια συναντά κανείς στην Ελλάδα!

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να μην προσφέρει βαθμούς στην Ελλάδα με τις νίκες του, όμως δεν παύει να είναι ένας ελληνικός σύλλογος και δικαιούται τα συγχαρητήριά μας, όπως φυσικά και ο κόουτς Δώνης, ο οποίος συνεχίζει να αποδίδει εξαιρετικά ως επαγγελματίας και ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον επιστρέψει σε μία μεγάλη ελληνική ομάδα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα