“Ψηφίσαμε μέτρα που δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος”

Για απομνημονιοποίηση της Ελλάδας έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
«Με την έγκριση της δόσης από το Eurogroup μπαίνουμε στην απομνημονιοποίηση της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας λέγοντας χαρακτηριστικά «ας μην κάνουμε όλα μνημόσυνα, ας χαμογελάσουμε λίγο».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε: “Ξεκινάει μια νέα εποχή, είναι βασικό το θέμα της ψυχολογίας, που μπορεί να βοηθήσει την οικονομία. Φαίνεται ότι θα υπάρξει έκρηξη επενδύσεων, που θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να έρθει η ανάπτυξη. Πρέπει να δώσουμε και ψυχολογικά ένα σύνθημα ότι η οικονομία θα βελτιωθεί.

«Πολλά από τα μέτρα που πήραμε δεν είναι ευχάριστα, δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος, αλλά η συμφωνία του Ιουλίου κατέληξε και σε συμφωνία στο Eurogroup», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες σε θέματα που είχαμε προτάξει δώσαμε μεγάλη μάχη, σε άλλα κερδίσαμε, σε άλλα χάσαμε. Κερδίσαμε στα ειδικά μισθολόγια, παρότι υπήρχε μεγάλη πίεση. Χάσαμε τον ΦΠΑ στα νησιά, η πίεση που υπήρχε ήταν να καταργηθούν όλα τα προνόμια, καταφέραμε να τα διατηρήσουμε στα μικρά νησιά.

«Η σίτιση των προσφύγων γίνεται με κονδύλι από την ΕΕ, ξεχωριστό από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην αρχή χρηματοδοτήσαμε κάποιες έκτακτες ανάγκες», είπε σε άλλο σημείο.

«Αν υπάρξουν επενδύσεις και αλλαγή κλίματος, θα μειωθεί η ανεργία, και ο ΕΝΦΙΑ και όλοι οι άδικοι φόροι θα φύγουν πριν από το 2031», εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα