Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας και για τον Δ. Κουκούτση

Συνεχίζονται οι άρσεις ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μετά τον Ηλία Κασιδιάρη, την Ελένη Ζαρούλια και τον Μιχάλη Αρβανίτη, σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του χρυσαυγίτη Δημήτρη Κουκούτση με 7 ψήφους «υπέρ» έναντι 1 «κατά» και 1 «παρών»

Συγκεκριμένα, «υπέρ» της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. και ΚΚΕ, «κατά» η «Χρυσή Αυγή» και «παρών» οι ΑΝ.ΕΛΛ. Ο Μεσσήνιος βουλευτής της Χ.Α. φέρεται κατά την ακρόασή του να αναφέρθηκε στο πολιτικό του παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι πολιτικός μέντοράς του υπήρξε ο Αντώνης Σαμαράς, ότι ανήκε στην ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας και ότι η φωτογραφία από συγκέντρωση της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 1984 όπου ο κ. Σαμαράς απεικονίζεται στην εξέδρα μαζί με τον κ. Π. Καμμένο την είχε τραβήξει ο ίδιος. Κατά τα λοιπά, ο κ. Κουκούτσης ερωτηθείς πριν εισέλθει στην επιτροπή σχετικά με τις απόψεις του χρυσαυγίτη συναδέλφου του και προφυλακισμένου βουλευτή Ευστ. Μπούκουρα, σχολίασε ότι «αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα».

Εν τω μεταξύ, για τις 3.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η μετάβαση στις Φυλακές Κορυδαλλού των μελών της επιτροπής που θα λάβουν τις καταθέσεις των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών βουλευτών των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας για συμπληρωματικά αδικήματα. Μαζί τους πάντως δεν θα μεταβεί η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. και αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά καθώς διαφωνεί με την όλη διαδικασία, με το σκεπτικό ότι οδηγεί σε απαξίωση του έργου και του ρόλου της Επιτροπής Δεοντολογίας και θυματοποίηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα