“Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση”

Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών απέκτησε η Ελλάδα. Σε μία συγκυρία, όπου η “ψαλίδα” ανάμεσα στα ζητούμενα προσόντα και τα διαθέσιμα e-skills μεγαλώνει, δυσχεραίνοντας τη μάχη κατά της ανεργίας, Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας ενώνουν δυνάμεις, με σκοπό την προώθηση περισσότερων γυναικών σε ψηφιακές θέσεις απασχόλησης.

 

Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση της γυναικείας απασχόλησης στις ΤΠΕΜε σκεπτικό να μην αφήσει καμία ευκαιρία της ψηφιακής οικονομίας να πάει χαμένη, η φιλόδοξη πρωτοβουλία “Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση” έχει χαράξει έναν τριετή οδικό χάρτη, ώστε το επιχειρείν ψηφιακά να γίνει και γυναικεία υπόθεση. Χθες, τα μέλη της “Ψηφιακής Συμμαχίας για τη Γυναικεία Απασχόληση” παρουσίασαν το Σχέδιο Δράσης 2015-2017 της πρωτοβουλίας, την οποία συντονίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

 

Το Σχέδιο δομείται σε πέντε θεματικούς άξονες: Ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας των γυναικών μέσω δράσεων Δια Βίου Μάθησης, Ανάδειξη του γυναικείου ταλέντου με την ενίσχυση συμμετοχής περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας, Δημιουργική προσέγγιση της επιχειρηματικότητας και της Ανάπτυξης, Προσέλκυση περισσότερων γυναικών και κοριτσιών στις ΤΠΕ, Ευρωπαϊκή και Διεθνής Διάσταση – Δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού μοντέλου.

 

Αναφερόμενη στην καινοτόμο – για τα πανευρωπαϊκά δεδομένα – πρωτοβουλία για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στη digital οικονομία, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κυρία Βάσω Κόλλια, υπογράμμισε την ανάγκη “να βρούμε νέες ισορροπίες μεταξύ των δεξιοτήτων, που πρέπει να διαθέτει ένας εργαζόμενος ή ένας επιχειρηματίας και των αναγκών της κοινωνίας και της αγοράς. Αυτό ακριβώς επιχειρεί να πράξει η Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση. Δημιουργούμε ένα οικοσύστημα καινοτομίας, που θα επιδιώξει να πείσει τις γυναίκες ότι, ακόμη και σε καιρό κρίσης, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στο χώρο των νέων τεχνολογιών”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα