«Ψηφιακός επιταχυντής» οι τηλεπικοινωνίες για την Ελλάδα

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών αποτελεί «Ψηφιακό Επιταχυντή» για τη χώρα μας με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ από 2,6% έως 4% το 2021, αλλά και σε ανάσχεση της διαρροής του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό, με δυνατότητα να δημιουργήσει πάνω από 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τα παραπάνω επισήμανε ο γενικός διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και Εταιρικών Πελατών της WIND Ελλάς, Αντώνης Τζωρτζακάκης, από το βήμα της «21ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση» που διοργανώνει ο Economist, καλώντας όλους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση του «Ψηφιακού Μέλλοντος» που αξίζει στην χώρα μας.

 

«Εξαιρετικά σημαντική η τρέχουσα συγκυρία ώστε να δοθεί ένα σαφές μήνυμα από την ελληνική πολιτεία, ότι τα επενδυτικά σχέδια υλοποιούνται σε ένα νομοθετικά σαφές, φορολογικά ορθολογικό και λιγότερο γραφειοκρατικό περιβάλλον», όπως υπογράμμισε ο κ. Τζωρτζακάκης, καθώς μοναδική συνθήκη που όμως «πρέπει υποχρεωτικά» να πληρείται ώστε να υφίσταται ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, δεν είναι άλλη από την ύπαρξη δικτύων υψηλών ταχυτήτων, είτε πρόκειται για υποδομές σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης, όπως οι οπτικές ίνες, είτε για δίκτυα κινητής ευρυζωνικότητας, όπως το 4G και το επερχόμενο 5G.

Ο κ. Τζωρτζακάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις της τάξης του μισού δισ. ευρώ ετησίως που συνεχίζει να πραγματοποιεί ο κλάδος ανελλιπώς από το 2008, αν και μέσα σε 9 χρόνια χάθηκε πάνω από το 50% των εσόδων του.

 «Μόνο η WIND Ελλάς στη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης έχει επενδύσει στη χώρα πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Το 100% της λειτουργικής μας κερδοφορίας μετατρέπεται σε επενδύσεις για νέα δίκτυα και υποδομές. Πέρσι οι επενδύσεις μας σε 4G καθώς και για την προετοιμασία του νέου δικτύου οπτικών ινών ξεπέρασαν τα 90 εκατ. ευρώ. Φέτος και για την επόμενη 5ετία το επενδυτικό μας πρόγραμμα θα κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα