Ψυχραιμία προτείνει ο Βενιζέλος

Σε πολύ πιο ήπιους τόνους και με περίσσια ψυχραιμία τοποθετήθηκε στην απελευθέρωση των τριών βουλευτών της ΧΑ ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος: «Πρόκειται για μία πρώτη και πρώιμη προδικαστική διαδικασία. Πρέπει όλοι οι θεσμοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δηλαδή η Βουλή, τα ΜΜΕ, αλλά και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που πρέπει να λειτουργήσει καθώς είναι η βάση της Δημοκρατίας μας. Κανείς δεν πρέπει να βιάζεται, δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «κατατίθεται άμεσα στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε ακόμα πως «όποιος τολμήσει να ευτελίσει τους θεσμούς και το κοινοβούλιο, θα βρει τον δρόμο κλειστό». «Το Σύνταγμα μας, μας επιτρέπει να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, τόνισε πως «έχουμε θέσει πρώτοι την επιτακτική ανάγκης συγκρότησης μετώπου κατά του ναζισμού και της παρακρατικής βίας. Εχουμε καλέσει σε συστράτευση και ενότητα όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου».

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι ανώτατος παράγοντας της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασε με νόημα: «Τώρα όλοι καταλαβαίνουν πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο σε ευρύτερα ζητήματα. Πρέπει όλοι μας να κινηθούμε με σωφροσύνη και ψυχραιμία». Ο ίδιος παράγοντας, παρατήρησε πως «αν θεωρήσουν ορισμένοι ότι έχουν καταγάγει πολιτική νίκη με τη μη προφυλάκιση τους, τότε σίγουρα θα υποπέσουν και σε άλλα λάθη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα