Ψυχωμένος ο Ηρακλής, 2-2 με την ΑΕΚ

Σε ένα παιχνίδι «γκραν-κινιόλ» στο Καυτανζόγλειο μεταξύ του Ηρακλή και της ΑΕΚ, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 , με το «γηραιό» να μένει ικανοποιημένος με τον πόντο – αν και θα μπορούσε να έχει νικήσει – και την Ένωση να χάνει πολλά περισσότερα από τους δύο βαθμούς που την κρατάνε μακριά από την πέμπτη θέση, καθώς τραυματίστηκε ο Γκάλο, αποβλήθηκε ο Μπακάκης, χάθηκε η αξιοπιστία προς τον Μπάρκα, αλλά και η καλή ψυχολογία που είχε διαμορφωθεί ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο μέχρι να σκοράρει. Οι παίκτες της είχαν διάθεση και έψαχναν να πασάρουν γρήγορα την μπάλα μπροστά με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να μένει εκ των πραγμάτων πίσω. Το γκολ στο 19’ μπήκε από αντεπίθεση μετά από κόρνερ του «γηραιού», όταν ο Μάνταλος έτρεξε με την μπάλα, είδε τις επιλογές του, την έδωσε στον Βάργκας, με τον Βενεζουελάνο να τη στέλνει στα δίχτυα.

Μετά το 0-1, όμως, η ομάδα του ΧΙμένεθ αντέδρασε λανθασμένα. Αντί να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, προτίμησε πιο αργό και παράλληλο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ηρακλή να μπαίνουν με περισσότερες αξιώσεις στις διεκδικήσεις. Η ΑΕΚ έδωσε τρία συνεχόμενα αναίτια φάουλ έξω από την περιοχή και στο 39’ το πλήρωσε, όταν ο Λεοζίνιο εκτέλεσε χαμηλά και ο Περόνε πετάχτηκε με προβολή για να στείλει την μπάλα κάτω από το σώμα του Μπάρκα που δεν κατάφερε να τη συγκρατήσει. Οι δύο ομάδες μπήκαν με το 1-1 στα αποδυτήρια, με την ΑΕΚ να έχει ήδη κάνει μία αναγκαστική αλλαγή μετά τον τραυματισμό του Γκάλο και την είσοδο του Μπακάκη.

Στην επανάληψη η Ένωση παρέμεινε ασυντόνιστη και ο Ηρακλής ψυχωμένος για να έρθει ένα τραγικό λάθος του Μπάρκα στο 64’ με αποτέλεσμα ο Μοντέιρο να στείλει ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα με τον Χριστοδουλόπουλο και εκεί που πίεζε για τη νίκη, έμεινε με δέκα παίκτες λόγο ανόητης αποβολής του Μπακάκη (θέατρο) και παραλίγο στο τέλος να δεχθεί και τρίτο γκολ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Στάμου, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Δώνης (79’ Πασάς), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (85’ Αγγελόπουλος), Κούρος (86’ Γροντής), Περόνε

ΑΕΚ: Μπάρκας, Ντιντάκ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο (32’ Μπακάκης), Σιμόες, Γιόχανσον (70’ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Βάργκας (61’ Αραούχο), Πέκχαρτ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα