ΩΝΑΣΕΙΟ: Σε λειτουργία η Μονάδα Κληρονομικών και Σπανίων Καρδιαγγειακών Παθήσεων

Ξεκίνησε την λειτουργία της η Μονάδα Κληρονομικών και Σπανίων Καρδιαγγειακών Παθήσεων, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η Μονάδα απευθύνεται σε ασθενείς και τις οικογένειές τους, με κληρονομικά και σπάνια νοσήματα της καρδιάς, σε οικογένειες με ιστορικό αιφνιδίου θανάτου σε κάποιον συγγενή τους, αθλητές και νέους με συμπτώματα ή αδιευκρίνιστα καρδιολογικά προβλήματα (διαταραχές του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, δομικές διαταραχές και αρρυθμίες).

Η Μονάδα θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις λοιπές δομές του νοσοκομείου και συγκεκριμένα με τη γενετική, την παιδοκαρδιολογία, την επεμβατική καρδιολογία, την ηλεκτροφυσιολογία, την καρδιακή ανεπάρκεια, την καρδιοχειρουργική και τις μεταμοσχεύσεις.

Σκοπός της Μονάδας Κληρονομικών και Σπανίων Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Ωνασείου είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, ξεκινώντας από τη διάγνωση της επωάζουσας νόσου, την μελέτη της υποκλινικής της έκφρασης και την αντιμετώπιση των βαριάς μορφής εκδηλώσεων αρρυθμιογένειας και καρδιακής ανεπάρκειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα