Όαση δροσιάς με μουσικές εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής αποτελεί μία από τις πιο δροσερές οάσεις για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού στην πρωτεύουσα. Ειδικά όταν υπάρχουν έντονες δόσεις τζαζ από γνωστούς καλλιτέχνες, τότε μιλάμε για απογείωση.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα, αλλά και περιηγήσεις στη μεγάλη έκθεση σύγχρονης τέχνης που φιλοξενείται για πρώτη φορά στον Κήπο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Άννα Καφέτση, διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών1.

Οι φετινές εκδηλώσεις αρχίζουν πανηγυρικά με την καθιερωμένη Γιορτή της Μουσικής την Τετάρτη 21 Ιουνίου και συνεχίζονται με συναυλίες λατινοαμερικάνικης μουσικής και τζαζ με το Athens Tango Ensemble (28/6), την Idra Kayne (30/6), το After 8 Jazz Sextet (5/7), τους Μaracatu (7/7), τον Πέτρο Κλαμπάνη (14/7), το Manouchedrome Τrio (8/9), το Dimitris Kalantzis Quintet (13/9), με γυναικεία πολυφωνία από το σχήμα Μαρίνα Σάττι + Fonέs (12/7) και με νοσταλγικούς τζαζ και σουίνγκ ρυθμούς από την Πέννυ Μπαλτατζή (6/9).

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από δύο εκδηλώσεις λόγου.
Η πρώτη φέρει τον τίτλο Μαραθώνια ανάγνωση Οδύσσειας και θα πραγματοποιηθεί στις 15/9, ενώ η δεύτερη αφορά το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, η έναρξη του οποίου θα γίνει στις 18/9.

Ο Κήπος, αγαπημένο σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης, αποτελεί ιδανική διέξοδο για χαλάρωση με τις κρυφές γωνιές του, όπως ο Secret Garden, ένας νέος υπαίθριος χώρος όπου όλοι μπορούν, τις καθημερινές ύστερα από τη δουλειά, να πίνουν το αναψυκτικό ή το ποτό τους κάτω από τα δέντρα, ξαπλωμένοι σε αιώρες ή καθισμένοι σε αναπαυτικά πουφ.
Αλλά και όσοι αγαπούν την προσεγμένη γαστρονομία, μπορούν να δοκιμάσουν τις ξεχωριστές γευστικές προτάσεις του μενού που δημιούργησε ειδικά για το κοινό του Κήπου ο νέος ιταλός σεφ του εστιατορίου Mama Fuga, Fabrizio Buliani.
Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, οι κάτοχοι εισιτηρίων οποιασδήποτε εκδήλωσης μπορούν να απολαμβάνουν σε μειωμένη τιμή όλα τα ποτά από το μπαρ της Mama Fuga, τα οποία ετοιμάζει ο διάσημος bartender Xavier Μισαηλίδης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα