Όλα ανοιχτά με τον Άντι Λίλα

Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον εθνικιστικό τρόπο με τον οποίο δρα! Ο πρώτος ήταν πέρσι τέτοια εποχή όταν στον αγώνα Σερβία-Αλβανία ο Σέρβος Μίτροβιτς προσπαθούσε να κατεβάσει τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» που πετούσε πάνω από το γήπεδο με ελικοπτεράκι και ο Λίλα έσπευσε να τον εμποδίσει, μετέχοντας στη συνέχεια στα επεισόδια που στιγμάτισαν το συγκεκριμένο ματς.

Αυτή τη φορά, στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα για την Πέμπτη αγωνιστική της Super League κατάφερε για μία ακόμη φορά να προκαλέσει, όταν μετά τη μείωση του ΠΑΣ σε 5-1, πανηγύρισε παρατεταμένα σταυρώνοντας τα χέρια του, δημιουργώντας το σχήμα που σηματοδοτεί τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» όπως την οραματίζονται κάποιοι φανατικοί Αλβανοί Εθνικιστές.

Πέραν του ότι αποδοκιμάστηκε από έναν κόσμο που όταν το έκανε ο Κασάμι μάλλον δεν κατάλαβε τι σήμαινε, δημιούργησε πρόβλημα και στις τάξεις της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα. Σκέψεις για… απέλασε ή αποδέσμευση δεν υπάρχουν, αλλά σίγουρα για μία συμβολική τιμωρία όχι τόσο για τις ιδέες του, αλλά κυρίως για την εμμονή του να τις εμφανίσει, υπάρχουν. Αυτό που ενόχλησε τους ανθρώπους του ΠΑΣ δεν είναι τόσο η κίνηση, όσο η διάρκεια της, αφού ο Λίλα πρόβαλε το σύμβολο με τα χέρια του δύο φορές (αφού ενδιάμεσα γονάτισε για να ευχαριστήσει τον Θεό του) για να τον αποτυπώσουν σίγουρα όλες οι κάμερες και να γίνει θέμα.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό, αφού ο Λίλα δεν παίζει σε μία τυχαία ελληνική ομάδα, αλλά στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ηπείρου και ο ίδιος ο παίκτης θεωρεί – προφανώς – πως αυτά τα εδάφη είναι αλβανικά. Δύσκολο πράγμα να είσαι ο Χριστοβασίλης σήμερα, καθώς μιλάμε για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, αλλά με κολλημένο κεφάλι. Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση να τον «τελειώνει»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα