Όλα τα ωραία φτάνουν σε ένα τέλος

Φαίνεται πως η επταετία είναι το ταβάνι του. Ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε μία μικρή βόμβα μέσα στο κέντρο της πόλης του Ντόρτμουντ, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild εξέφρασε στη διοίκηση της Μπορούσια την επιθυμία του να ολοκληρωθεί η συνεργασία τους στο τέλος της σεζόν.

Ο Κλοπ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Μάιντζ το 2001 και έμεινε στην ομάδα της νοτιοδυτικής Γερμανίας για επτά χρόνια. Στην πραγματικότητα ήταν αυτός που μετάλλαξε το σύλλογο και από ομάδα Β’ κατηγορίας την καθιέρωσε σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

Το 2008 μετακόμισε στο Ντόρτμουντ και άρχισε τα μαγικά. Ανέλαβε μία ομάδα που μόλις είχε συνέλθει από τη διοικητική αβεβαιότητα και με νέους παίκτες, αλλά και την τρομερή στήριξη του κόσμου, τη μετέτρεψε σε πρωταθλήτρια Γερμανίας (δις), νταμπλούχο και φιναλίστ του Champions League όπου ηττήθηκε στα τελευταία λεπτά από την Μπάγερν. Για ένα διάστημα η Ντόρτμουντ θεωρούταν ως η πιο θεαματική ομάδα στην Ευρώπη.

Για πολλούς ήταν ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας που φέτος έκανε μία αγωνιστική κοιλιά, αλλά το τελευταίο δίμηνο συνήλθε και πλέον δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό και βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, ενώ σημείο αναφοράς παραμένει και η θαυμάσια πορεία της στους ομίλους του Champions League. Όλα δείχνουν, όμως, ότι ο Κλοπ ολοκλήρωσε τον κύκλο του σε αυτή την ομάδα, ή τουλάχιστον πιστεύει ο ίδιος πως δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι και η διοίκηση την τελευταία διετία έδειξε αδυναμία να κρατήσει τα μεγάλα αστέρια της ομάδας και να διατηρήσει την Μπορούσια στην κορυφή, γεγονός που μάλλον δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Κλοπ.

Μένει να δούμε αν η ιστορία είναι αληθινή ή είναι απλά μία μπλόφα προκειμένου η ομάδα να οπλιστεί με νεύρο εν’ όψει του ημιτελικού του Κυπέλλου Γερμανίας με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου. Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αν ο 47χρονος προπονητής αποδεσμευτεί, πολλές θα είναι οι ομάδες που θα θελήσουν να τον κάνουν δικό τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα