Όλα της εξόδου δύσκολα: κακοκαιρία κι απεργία στα τρένα

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός. Οι εκδρομείς θα ταξιδέψουν με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, ενώ οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα θα προκαλέσουν επιπρόσθετη ταλαιπωρία.

Αύριο Μεγάλη Πέμπτη, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Βαθμιαία, όμως, στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά (πάνω από τα 1100 μετρά).

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή, με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανόν να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Την ίδια ώρα, η Τροχαία ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν κι απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Συγκεκριμένα για αύριο Μεγάλη Πέμπτη, οι απαγορεύσεις θα ισχύουν στο ρεύμα εξόδου των οδικών δικτύων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις 3.00 μμ έως τις 10.00 μμ και τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6.00 πμ έως τις 4.00 μμ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα οι απαγορεύσεις θα ισχύουν για το ρεύμα εισόδου των οδικών δικτύων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις 3.00 μμ έως τις 10.00 μμ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11.00 πμ έως τις 9.00 μμ, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα