Όλα όσα ζήτησε ο Δέλλας και τίποτα δεν έγινε…

Βασική προϋπόθεση για μία υγιή σχέση, είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η εμπιστοσύνη. Στην ΑΕΚ ο κανόνας στη σχέση μεταξύ διοίκησης και τεχνικού τιμ είχε παραβιαστεί πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος. Ο Τραϊανός Δέλλας είχε ζητήσει πέντε πράγματα, από τα οποία δεν πραγματοποιήθηκε ούτε… ένα!

Οι λόγοι που οδήγησαν στο διαζύγιο τις δύο πλευρές είναι πολλοί, αλλά ο βασικός είναι ένας. Η διοίκηση δεν εμπιστευόταν, ή δεν σεβόταν όσο θα όφειλε, τον προπονητή. Ο Δέλλας εισηγήθηκε το καλοκαίρι τον εμπλουτισμό του τεχνικού τιμ, στα πρότυπα των σοβαρών ευρωπαϊκών συλλόγων. Η πρόσληψη ενός γυμναστή, ενός εργοφυσιολόγου, ενός στατιστικολόγου, ενός αθλίατρου και η δημιουργία ενός δικτύου σκάουτινγκ, αποτέλεσαν τις εισηγήσεις του, προκειμένου η ομάδα να έχει τις βάσεις για σωστή δουλειά στην προπόνηση, αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν ικανοποιήθηκε. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι απορίας άξιον γιατί η διοίκηση της Ένωσης διατήρησε τον Τραϊανό Δέλλα στο πόστο του τεχνικού, αφού δεν τον περιέβαλλε με την απαιτούμενη εμπιστοσύνη. Στην τελευταία επαφή που είχε ο Δέλλας με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στον οποίο δήλωσε και την παραίτησή του, ειπώθηκαν οι αλήθειες που για πολλούς λόγους κρατούσε μέσα του ο άλλοτε διεθνής παίκτης όλο το προηγούμενο διάστημα. Ως εκ τούτου, το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών ήταν θέμα χρόνου να επέλθει και επί της ουσίας, είχε δρομολογηθεί από το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα