Όλγα και… (αντι)Σακελλαρίδη θέλουν στο Μαξίμου

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Κατά συνέπεια μια καλή κυβερνητική εκπρόσωπος δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος της επικοινωνιακή πολιτικής. Στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν να βρουν νέα πρόσωπα ή στρατηγική αλλά μέχρι σήμερα πέφτουν σε τοίχο…
Ιδιαιτέρως σημαντική και αντίστοιχα κρίσιμη είναι η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Με τα κρίσιμα ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά, αναζητείται η καταλληλότερη φόρμουλα που θα επιτρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου να κερδίσει τουλάχιστον τις εντυπώσεις μειώνοντας τις αντιδράσεις.
Η πρώτη κίνηση έγινε με την επιστροφή στη στενή ομάδα του Αλέξη Τσίπρα του Θεόδωρου Μιχόπουλου. Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού κατά την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης, αποχώρησε μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη τον περασμένο Αύγουστο οπότε και ο δεύτερος αντικαταστάθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη. Εν τέλει κρίθηκε απαραίτητη η επιστροφή του ως προϊστάμενος στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.
Με την διαφορά ότι δεν έχουν επιτευχθεί τα αναμενόμενα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου. Αυτό ήταν αναμενόμενο για πολλούς μιας και ο Θ. Μιχόπουλος δούλευε μαζί με τον Γ. Σακελλαρίδη ήδη από το 2014 για τον δήμο της Αθήνας οπότε οι δυο τους είχαν ταιριάξει καλά. Δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο όμως και στη συνεργασία με την σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπο.
Αν και ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί άκρως επιτυχημένη την θητεία της γιατρού η οποία σήκωσε το βάρος της εκπροσώπησης της κυβέρνησης παρεμβαίνοντας σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, παρόλα αυτά εντοπίζει ένα κενό που θα πρέπει άμεσα να καλυφθεί.
Άλλωστε ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να παρεμβαίνει ο ίδιος δημόσια καθώς εκτιμάται πως με τον τρόπο αυτό φθείρεται το πολιτικό του κεφάλαιο. Επιπλέον, η ύπαρξη μόνο της κυβερνητικής εκπροσώπου και με τους υπουργούς των κρίσιμων υπουργείων να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα καθήκοντά τους εν όψει των διαπραγματεύσεων, έχει ανοίξει τον δρόμο για όλους τους διψασμένους για δημοσιότητα βουλευτές να βρίσκουν πόστο στα ΜΜΕ που και εκείνα με τη σειρά τους επιχειρούν αφενός να βγάλουν «είδηση» γεμίζοντας παράλληλα τον χρόνο τους. Όμως αυτό κρύβει κινδύνους για το Μέγαρο Μαξίμου μιας και αρκετοί βουλευτές εκφράζουν προσωπικές απόψεις ή εκτιμήσεις οι οποίες απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Σαφάρι…
Έτσι έχει ξεκινήσει σαφάρι για να βρεθεί το πρόσωπο εκείνο που θα μπορεί από κοινού με την Ολ. Γεροβασίλη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στηρίζοντας το κυβερνητικό έργο. Ιδανικά αναζητείται άνδρας μέχρι 40 ετών και σίγουρα όχι φθαρμένος. Ούτε λίγο ούτε πολύ ένας άλλου τύπου Σακελλαρίδης ο οποίος αποδείχθηκε πως είχε «πέραση» τόσο στα μέσα όσο και στους απλούς πολίτες! Αντίθετα φαίνεται πως η νυν εκπρόσωπος δυσκολεύεται να περάσει την θέση της κυβέρνησης στον μέσο Έλληνα, θύμα ενός ιδιότυπου ρατσισμού κατά των γυναικών.
Βασική προϋπόθεση είναι το πρόσωπο αυτό να προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα. Δύο απαιτήσεις που περιορίζουν την αναζήτηση στο χώρο της νεολαίας.
Ο πρωθυπουργός έχει αποκλείσει κάθε πρόταση για επαγγελματία του χώρου καθώς στις τελευταίες εκλογές βίωσε την επαγγελματική προδοσία όταν συνεργάτης του κόμματος εγκατέλειψε λίγο πριν τις κάλπες παίρνοντας μάλιστα μαζί του και όλο τον επικοινωνιακό σχεδιασμό.
Το πρόβλημα όμως εστιάζεται στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός έχει χάσει από δίπλα του σχεδόν όλους εκείνους με τους οποίους προχωρούσαν μαζί τα προηγούμενα χρόνια. Ο μοναδικός που έχει μείνει είναι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος όμως δεν έχει προσωπικές επαφές με τον κομματικό μηχανισμό. Επιπλέον το ιδανικό να ήταν το πρόσωπο αυτό να ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κάτι που όμως δεν μπορεί να προκύψει.
Ο σχεδόν άλυτος γρίφος θα πρέπει να λυθεί με κάποιο τρόπο άμεσα και σίγουρα πριν τα μέσα Γενάρη έστω και αν σε πρώτη φάση το πρόσωπο αυτό θα δουλεύει αποκλειστικά και μόνο από τα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου και όχι δημόσια, επικουρώντας με τον τρόπο αυτό την Όλγας Γεροβασίλη αλλά κυρίως δίνοντας γραμμή στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα