«Όλοι οι ασφαλισμένοι θα έχουν δωρεάν οικογενειακό γιατρό»

Για δωρεάν οικογενειακό γιατρό όλων των ασφαλισμένων μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι σέβεται και καταλαβαίνει την ταλαιπωρία των πολιτών για όσο διάστημα διαρκέσει η μετάβαση στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας  και σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις των αλλαγών στους ασφαλισμένους.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κατά τους τελευταίους μήνες, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης, που του αναλογεί για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

«Δε λέω ότι φταίνε μόνο οι γιατροί. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είπα μια κουβέντα παραπάνω και να προκάλεσα οργή στους γιατρούς. Δεν καταφέραμε να πείσουμε τους γιατρούς για το πόσο αναγκαίες ήταν οι αλλαγές που έγιναν», σχολίασε.

Σημείωσε πως μέχρι την Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων των γιατρών για το νέο φορέα και επανέλαβε ότι δε θα γίνουν απολύσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, απάντησε στον υπουργό ότι θα γίνουν απολύσεις.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα