Όλο το παρασκήνιο από τη δημοπρασία των αδειών

ΠΟΙΟ ΣΧΗΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΜΕΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ 3ο

Μετά από μία χιτσκοκική διαδικασία που διήρκεσε περίπου 70 ώρες και είχε 4 νικητές και 4 χαμένους, ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Για το διαγωνισμό αυτό έγινε πολύς ντόρος, τόσο για τις συνθήκες που διεξήχθη, όσο και για τις συνέπειες που θα έχει στο τηλεοπτικό πεδίο. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως για τις επόμενες ημέρες θα μαθαίνουμε πολλά παρασκήνια από τη διαδικασία που κράτησε τους καναλάρχες έγκλειστους στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για σχεδόν τρία 24ωρα.

Την πρώτη άδεια διεκδίκησε ο ΣΚΑΪ με αντίπαλο τον Χρήστο Καλογρίτσα. Τελικά ο κ. Κιμπουρόπουλος χαμογέλασε στο τέλος έναντι του ποσού των 43,6 εκ. ευρώ.

Ο κ. Καλογρίτσα μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη διεκδίκησαν την 2η άδεια, με τον πρώτο να είναι ο τελικός νικητής, καταθέτοντας προσφορά ύψους 52,6 εκ. ευρώ.

Υπόθεση του ΑΝΤ1 ήταν η τρίτη άδεια, ο οποίος κέρδισε στο νήμα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα με το αστρονομικό ποσό των 75,9εκ. ευρώ! Ο τελευταίος πάντως, πήρε ρεβάνς στην καθοριστική δημοπράτηση της 4ης άδειας, καθώς πέτυχε το στόχο του, κάνοντας προσφορά στα 73,9 εκ. ευρώ μετά από 117(!) γύρους.

Σε όλη τη διαδικασία, ο Alpha ήταν 3ος κι έχανε στο παρά πέντε την άδεια, παρά το γεγονός ότι οι προσφορές του άγγιξαν τα 60 εκ. ευρώ. Προφανώς, μία λάθος στρατηγική ήταν αυτή που δεν απέφερε μία άδεια στο κανάλι της Κάντζας.

Οι δηλώσεις του κ. Ιβάν Σαββίδη μετά το τέλος της διαδικασίας, απέδειξαν πως μάλλον είχε το ρόλο “λαγού”, προκειμένου να ανεβάσει κατά πολύ τα ποσά διεκδίκησης.

Εντύπωση προκάλεσε πως τόσο το STAR όσο και ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, κινήθηκε πολύ χαμηλά, προσφέροντας αντίστοιχα 18 και 13 εκ. ευρώ. Πολλοί ερμήνευσαν αυτή την ενέργεια του ομίλου, ως γνώση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήδη μοίρασε μήνυμα στους εργαζομένους του καναλιού του, τονίζοντας ότι η δικαίωση θα έρθει γρήγορα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα