«Όμηροι» της κρατικής ολιγωρίας πάνω από 5.500 νέοι

Σαφή απάντηση και ακριβές χρονοδιάγραμμα ζητά ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση επισημαίνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι 5.626 νέοι, απόφοιτοι Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΙΕΚ, είναι «όμηροι» της ολιγωρίας του Κράτους, καθώς έχουν περάσει 7 μήνες από τότε που «έκλεισε» το πρόγραμμα!

Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι εγκαθίσταται ηλεκτρονικό σύστημα στο πρόγραμμα αξιολόγησης . Επίσης δήλωσε ότι, είναι υπερήφανος γιατί αυξήθηκε η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από το 7% στο 11%!

»Επειδή, από τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι σήμερα, για επτά ολόκληρους μήνες, τα νέα αυτά παιδιά διατελούν σε κατάσταση ομηρίας από την κυβέρνηση, αφού αν απασχοληθούν νόμιμα θα χάσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

»Επειδή, για επτά ολόκληρους μήνες 5.626 νέα άτομα δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, να αναζητήσουν εργασία, να ανοίξουν μια μικρή δική τους επιχείρηση, να υπηρετήσουν τη θητεία τους, να αναζητήσουν την τύχη τους οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, λόγω κυβερνητικής ανικανότητας ή όποιων άλλων σκοπιμοτήτων εξυπηρετεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

»Κατόπιν όλων των ανωτέρω , ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

»Πώς εξηγείτε την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα;

»Πώς εξηγείτε την κατάσταση κυβερνητικής ομηρίας στην οποία βρίσκονται 5.626 νέα παιδιά με τις οικογένειές τους, οι οποίοι αναμένουν επί επτά ολόκληρους μήνες παραμένοντας υποχρεωτικά άνεργοι;

»Πότε θα επιταχυνθούν τα νέα «ηλεκτρονικά» συστήματα, τα οποία υποτίθεται πως στον 21ο αιώνα εγκαθίστανται για να επιταχύνουν και όχι για να επιβραδύνουν τις σχετικές διαδικασίες;

»Πώς απαντάτε στα παιδιά αυτά για το απαράδεκτο και χωρίς ουσιαστικό λόγο αδιέξοδο στο οποίο τους έχετε υποβάλλει;

»Είναι στις άμεσες προθέσεις σας η επίσπευσή των “ηλεκτρονικών” διαδικασιών για να κλείσει το θέμα και αν ναι πότε συγκεκριμένα θα γίνει επιτέλους αυτό;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα