Όπλισε το χέρι του εραστή της, η σύζυγος του καρδιολόγου

Ο 37χρονος Βούλγαρος (αστυνομικός στη γειτονική χώρα) και η 38χρονη (Βουλγάρα) σύζυγος του αδικοχαμένου καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, λύγισαν κατά την ανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. και ομολόγησαν το φρικτό έγκλημα.

Καθοριστική σημασία στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 62χρονου γιατρού από τη Σητεία, έπαιξε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα –ενός 73χρονου κυνηγού- που είδε από μακριά τη δολοφονία. Το όπλο της δολοφονίας (μία καραμπίνα) εντοπίστηκε πεταμένο κοντά στο σημείο όπου είχε στηθεί η ενέδρα θανάτου, ενώ δίπλα εντοπίστηκε και ένας κάλυκας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ, τα δαχτυλικά αποτυπώματα του 37χρονου Βούλγαρου ταυτοποιήθηκαν πάνω στο φονικό όπλο.

Ο δράστης, χωρισμένος με ένα παιδί, διατηρούσε αρκετά χρόνια ερωτική σχέση με την επίσης βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ταξίδεψε στην Κρήτη με μοναδικό σκοπό να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του καρδιολόγου, ώστε στη συνέχεια μαζί με την ερωμένη του να ζήσουν μαζί απολαμβάνοντας και την περιουσία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Καρτέρι θανάτου στον 62χρονο γιατρό

Ο 37χρονος δολοφόνος γνώριζε το δρομολόγιο του γιατρού προς το χωριό Μακρύ Γυαλό εκεί που είχε ιατρείο και πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο. Σε ένα σημείο του δρόμου είχε στήσει την ενέδρα του. Πρώτα πυροβόλησε το αυτοκίνητο του 62χρονου καρδιολόγου ο οποίος ένιωσε το ισχυρό τράνταγμα του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και χτύπησε στο κεφάλι. Προσπαθώντας να βγει από το αυτοκίνητο τραυματισμένος, ο δολοφόνος έστρεψε το όπλο του εναντίον του και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη και μια στο κεφάλι, που ήταν και η μοιραία. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας, ενώ όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για έγκλημα πάθους.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης αναφέρει ότι σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ η 38χρονη σύζυγος του κατηγορείται ως άμεση συνεργός της ανθρωποκτονίας. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα