Όπλο της η επίθεση!

 

Τα παλιά τα χρόνια οι ελληνικές ομάδες συνήθιζαν να παίζουν φιλικά προετοιμασίας με καφενεία. Αυτό τώρα έχει αλλάξει. Όχι ότι η Κορόνα Κιέλτσε, η πολωνική ομάδα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στο δεύτερό της φιλικό προετοιμασίας, είναι καμία ομαδάρα, αλλά όπως και να έχει είναι επαγγελματικός σύλλογος. Υπό αυτό το πρίσμα, η εμφάνιση της Ένωσης ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως η Ένωση νίκησε πανεύκολα ένα έτοιμο σύνολο, που διανύει τη δεύτερη αγωνιστική του Πολωνικού πρωταθλήματος και έχει ξεκινήσει με ισάριθμες ήττες. Αγωνίστηκε, ωστόσο, με ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ζαγκλέμπιε Λούμπιν, διότι αυτό διεξήχθη την προηγούμενη μέρα. Όπως και να έχει, όμως, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα δεν έδειξαν να είναι ανέτοιμοι. Το αντίθετο μάλιστα. Εντυπωσίασαν, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και με τη διάθεσή τους και με την παραγωγικότητά τους, ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο των πολλών αλλαγών.

Το πλέον ενθαρρυντικό για την ομάδα είναι πως πολλά νέα πρόσωπα δείχνουν ικανά να ανεβάσουν επίπεδο την περσινή ΑΕΚ που εδώ που τα λέμε στα ματς με ομάδες Super League που δοκιμάστηκε, έδειξε εξαιρετικά ανταγωνιστική. Στα συν της ΑΕΚ είναι ότι: Άρθο και Μπαρόχα δείχνουν να κατέχουν πλήρως τα βασικά των θέσεών τους. Ο Βασιλαντωνόπουλος είναι ο αυτός που όλοι περίμεναν ότι θα είναι, ένα θρασύτατο ταλαντούχο μπακ. Ο Κρισάντους (δεν είναι καινούριο πρόσωπο, αλλά λογίζεται ως τέτοιο) δεν είναι απλά βελτιωμένος, αλλά πολύ βελτιωμένος. Ο Βάργκας είναι παικταράς και ο Σιμόες παίζει λες και βρίσκεται χρόνια στο ρόστερ.

Προβληματισμός υπάρχει ίσως για το αν μπορούν να συνυπάρξουν Τζιμπούρ και Αραβίδης στην ενδεκάδα και το τι θα γίνει με τους Μπαρμπόσα και Πλατέλλα που πρέπει κάποια στιγμή να ανέβουν. Τα γκολ της ΑΕΚ σημείωσαν οι Κρισάντους στο 70’ (πλασέ μετά από κάθετη του Ανάκογλου) και Βάργκας με σκαφτό σουτ στο 73’. Ο ίδιος ο Βάργκας έχασε νωρίτερα πέναλτι (που κέρδισε ο Κρισάντους), ενώ στο 81’ είχε και σουτ στο δοκάρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα