Όπλο του Μάρκο Σίλβα η άγνοια του Πεπ…

Σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός αναμετράται με την Μπάγερν στο Μόναχο και σιγά – σιγά μπαίνει η φίλαθλη Ελλάδα στο ρυθμό του μεγάλου αγώνα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δύο δυνατά χαρτιά εν’ όψει του αγώνα. Το πρώτο ότι δεν έχουν άγχος για το αποτέλεσμα, καθώς υπάρχει και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Η έλλειψη απαίτησης αποτελέσματος στο πιο δύσκολο γήπεδο του κόσμου είναι σίγουρα πλεονέκτημα.

Το δεύτερο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι δουλεμένος σε ένα και μοναδικό σχηματισμό. Στο Μάρκο Σίλβα δίνεται η δυνατότητα να κάνει ότι θέλει με τους παίκτες του και στην πραγματικότητα δεν επιτρέπει στον Γουαρδιόλα να κάνει ανάγνωση του αντιπάλου. Ο Πορτογάλος αν θέλει χρησιμοποιεί τον Ιντέγιε ή τον Φινμπόγκασον μπροστά που είναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Αν θέλει πάλι αφήνει την ομάδα με δύο σκληροτράχηλα αμυντικά χαφ (Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι), αν θέλει βάζει και τρίτο (τον Καμπιάσο), ενώ του δίνεται η επιλογή να χρησιμοποιήσει τον Ερνάντι αντί του Πάρντο ή τον Σεμπά.

Υπάρχει και η πυξίδα του πρώτου αγώνα (άλλο βέβαια το Φάληρο, άλλο το Μόναχο), όπου ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 86’, δεχόμενος μόνο ένα γκολ από την πολεμική μηχανή που λέγεται Μπάγερν, που στην πραγματικότητα «καθάρισε» το ματς στο τελευταίο τρίλεπτο!

Στη συνέντευξη τύπου παραδέχθηκε πως σκέφτεται να κάνει αλλαγές, αλλά επεσήμανε τη διάθεση του ιδίου και της ομάδας του να διεκδικήσει την ισοπαλία:

«Φυσικά το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Όχι όσον αφορά την θέλησή μας και τον σκοπό μας. Αλλά παίζουμε με τη συγκεκριμένη ομάδα στην συγκεκριμένη έδρα. Δηλαδή θα κάνουμε όλα όσα μας αφήσει ο αντίπαλος να κάνουμε. Θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε έναν βαθμό»

Εάν προβληματίζεται από το γεγονός ότι η ομάδα είναι περισσότερες από 15 ημέρες χωρίς ματς:

«Ίσως αν είχαμε παίξει το Σάββατο να ήμασταν περισσότερο κουρασμένοι επειδή είναι κοντινά τα δύο παιχνίδια. Έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι με μεγάλη φιλοδοξία και έχουμε προετοιμαστεί με σκοπό να τα δώσουμε όλα. Και περιμένουμε να δούμε αύριο εάν θα εμφανιστούμε όμως ακριβώς έχουμε προετοιμαστεί»

Τι περιμένει ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι… Εάν θα υπάρχει ίδια αντιμετώπιση όπως το ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο:

«Ο τρόπος που θ’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι αύριο δεν θα έχει διαφορά με το πως παίξαμε στην Αρσεναλ. Αύριο παίζουμε όμως μ’ έναν αντίπαλο που είναι καλύτερος από την Αρσεναλ. Όταν ξεκίνησε ο όμιλος η Μπάγερν ήταν το φαβορί για την πρώτη θέση. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Εάν μας έλεγαν ότι θα έχουμε 9 βαθμούς στο σημείο που βρισκόμαστε θα τον λέγαμε πολύ αισιόδοξο. Αλλά εμείς συνεχίζουμε την καλή μας δουλειά και σας υπόσχομαι ότι θα δώσουμε τα πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα του ομίλου».

Για τα εγκωμιαστικά σχόλια του Πεπ Γουαρδιόλα για τον Ολυμπιακό:

«Θέλω να πω πως είμαι πολύ υπερήφανος για την θέση μας και πως όλος ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό. Και είμαι υπερήφανος που θα αντιμετωπίσουμε την Μπάγερν και τον Γουαρδιόλα που τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου. Προφανώς και μας έχει μελετήσει ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε ξεχωρίσει τα καλά σημεία της Μπάγερν και η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολλά. Αλλά έχουμε μελετήσει και τα δικά μας καλά στοιχεία. Αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Εάν είναι για εκείνον το μεγαλύτερο παιχνίδι στην καριέρα του:

«Σας έχω πει πως θεωρώ τον αντίπαλο μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Και θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι. Αλλά όχι πίεση δεν έχουμε. Εγώ αυτό που θέλω είναι από τους παίκτες να τα δώσουν όλα. Να έχουν την ίδια καλή απόδοση όταν παίξαμε πριν από δύο εβδομάδες. Κάθε μέρα δουλεύω για να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν υπάρχει πίεση. Θέλω να διαχωρίσω αυτά τα δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο το πιο δύσκολο κι άλλο το πιο πιεστικό… Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας»

Εάν τον φοβίζει το γεγονός ότι η Μπάγερν έχει πετύχει 28 γκολ στα τελευταία της έξι εντός έδρας παιχνίδια:

«Θέλω να σας πω ότι αύριο οι παίκτες θα τελειώσουν το παιχνίδι δεν θ’ αλλάξει κάτι. Γνωρίζουμε την δυσκολία του παιχνιδιού και με ποιον αντίπαλο παίζουμε αύριο. Παίζουμε σε μια ομάδα που στις 9 πρώτες αγωνιστικές έχει βάλει 38 γκολ και έχει δεχτεί 4΄Αυτοί οι αριθμοί μετράνε από μόνοι τους. Έχει βάλει 10 γκολ στα δύο εντός έδρας παιχνίδια της. Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του ομίλου. Παίζονται τρεις βαθμοί κι εμείς θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε από αυτούς».

Εάν σκέφτεται να αλλάξει την τακτική του Ολυμπιακού από την στιγμή που έχει στόχο τον έναν βαθμό:

«Ασφαλώς ναι δεν το κρύβω. Το ότι ψάχνουμε για ένα βαθμό δείχνει ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά, μια απόδειξη που μας κάνει περήφανους. Όμως δεν έχουμε περάσει, υπάρχουν δύο ματς για εμάς, αλλά και δύο αύριο για την αγωνιστική. Θα δούμε. Πρέπει κανείς να μην ξεχνάει τις δυσκολίες. Πόσο δύσκολο είναι να προκριθείς από αυτό τον όμιλο και πόσο δύσκολο είναι το αυριανό ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Μας γεμίζει χαρά ότι έχουμε 9 βαθμούς δύο ματς πριν από τη λήξη. Όμως δεν πρέπει να χάνουμε την προσήλωσή μας. Αν καταφέρουμε στο τέλος να περάσουμε θα είναι για όλο τον Ολυμπιακό κάτι πολύ σπουδαίο. Τώρα το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η δουλειά που έχουμε να κάνουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα