‘Όποιος πανηγυρίζει είναι ψεύτης ή εργάζεται για την Κομισιόν”

Στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τη “θηλιά” στο λαιμό που έχουν βάλει οι δανειστές στη κυβέρνηση, με τα νέα μέτρα και τις περικοπές στις συντάξεις  αναφέρθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα- χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει- για τις υποχωρήσεις που έχει κάνει.

Μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός μίλησε για την σχεδιαζόμενη επιστροφή του στην πολιτική σκηνή στις ευρωεκλογές του 2019 με το κίνημα DiEM25.

Αναφερόμενος στη νέα δανειακή δόση, στην οποία ευελπιστεί η Ελλάδα, ο Γ. Βαρουφάκης τονίζει: «Αυτό το καλοκαίρι θα πάρουμε 7,5 δις ευρώ για να τα επιστρέψουμε σε ΕΚΤ και ΕΜΣ. Τα χρήματα πηγαίνουν από τη μια τσέπη των δανειστών στην άλλη».

“Περισσότερα σπίτια θα πεινάσουν και θα δαπανούν λιγότερα”

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός σχολιάζει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: «Οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων δεν συνιστούν μεταρρύθμιση. Περισσότερα σπίτια θα πεινάσουν και θα δαπανούν λιγότερα. Καταστήματα θα βάλουν λουκέτο, θα χαθούν θέσεις εργασίες και θα μειωθούν οι εισφορές στα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Πρόκειται για μια καταστροφή που ενισχύεται από μόνη της. Θα μπορούσατε εξίσου να ρίξετε μια βόμβα για να μειωθεί το συνταξιοδοτικό κόστος.

Τέλος ο Γ. Βαρουφάκης διαψεύδει, σύμφωνα με τη DW, όσους μιλούν για επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ελλάδας: «Η οικονομία συρρικνώνεται εδώ και χρόνια.

Οι επενδύσεις σταθερά αρνητικές. Οι πιστώσεις σε επιχειρήσεις σε μηδενικά επίπεδα. Αν με αυτά τα δεδομένα πετυχαίνεις πλεόνασμα τότε αυτό σημαίνει ότι αντλείς χρήμα από μια εξαντλημένη οικονομία. Όποιος πανηγυρίζει αυτή την κατάσταση είναι είτε αναλφάβητος, είτε ψεύτης, είτε εργάζεται για την Κομισιόν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα