Όπου φτωχός (πολύτεκνος) κι η μοίρα του

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σοβαρές καταγγελίες ότι άνεργες & άστεγες πολύτεκνες οικογένειες μένουν εκτός ΚΕΑ (σ.σ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) έκανε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής « ΑΓΙΟΙ ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ & ΝΕΟΝΙΛΛΗ».

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο μη κερδοσκοπικός, φιλανθρωπικός σύλλογος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το Υπουργικό Συμβούλιο & τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, οι πολύτεκνες οικογένειες & ειδικά οι άνεργες ή και άστεγες, απορρίπτονται από το εν λόγω κοινωνικό πρόγραμμα, λόγω εισοδήματος.

Κι αυτό διότι –όπως εξηγούν–, το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης προσμετρά στο δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων & Πολύτεκνων Οικογενειών.

Οι πολύτεκνοι της Ανατολικής Αττικής ισχυρίζονται ότι η προσμέτρηση των οικογενειακών επιδομάτων των πολύτεκνων οικογενειών, είναι ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ, και γι’ αυτό επικαλούνται:

1] Τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου ΙΑ2 ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ, όπου αναφέρεται ότι «το επίδομα της παρούσας υποπαραγράφου δεν προσμετράται στο καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου».

2] Τις διατάξεις του Ν. 4254/2014 στον οποίο ορίζεται ότι το από 1/1/2013 «ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ & ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ» δεν προσμετράται στο καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος.

Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής «ΑΓΙΟΙ ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ & ΝΕΟΝΙΛΛΗ» καλούν την πολιτική ηγεσία να τροποποιήσει το ΦΕΚ Β 128 / 24-1-2017 και να εξαιρέσει το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τριτέκνων & Πολυτέκνων από τα εισοδηματικά κριτήρια του ΚΕΑ όπως ορίζουν οι προαναφερθέντες νόμοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα