Όπως τότε (video)

Το γεγονός ότι έχει ανέβει επίπεδα τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα φαίνεται όχι μόνο από τους αριθμούς που την έχουν φέρει στην 9η θέση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά και από το ότι απόψε βρίσκεται κατάματα με τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο και την τρίτη συνολικά.

Για αυτό το λόγο, αξίζει με τη βοήθεια της τεχνολογίας ένα flash-back στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν. Συγκεκριμένα, ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια η εθνική βρισκόταν ακριβώς στην ίδια θέση με τη σημερινή, δηλαδή σε διαδικασία αγώνων μπαράζ για το Μουντιάλ με «θύμα» αυτή τη φορά την Ουκρανία.

Το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ είχε λήξει στο «λευκό» 0-0 με τους αντιπάλους της εθνικής να έχουν αποκτήσει ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκρισή τους, αφού επιπροσθέτως τότε εθεωρείτο ότι διέθετε πολύ καλύτερη ομάδα από αυτή του Ότο Ρεχάγκελ.
Επειδή όμως, ποτέ ο Γερμανός τεχνικός δεν επιβεβαίωνε τα προγνωστικά, οδήγησε τη «γαλανόλευκη» στη δεύτερη παρουσία της σε Μουντιάλ, μετά από το 1994. Σκόρερ της μεγάλης νίκης μέσα στο Κίεβο ήταν ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σημειώνοντας το γκολ στο 31’ μετά από μπαλιά α-λά Τσάβι, του Γιώργου Σαμαρά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ουκρανία (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Κόμπιν, Κατσέριντι, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65′ Γκάι), Αλίεφ (56′ Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο (69′ Σέφτσουκ), Σεφτσένκο, Μιλέφσκι.

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29′ λ.τρ. Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (63′ Γκέκας), Χαριστέας (71′ Τζιόλης).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα