Όργιο φοροδιαφυγής στοιχηματικών εταιριών στην Ελλάδα!

Στοιχηματικές εταιρίες που δρουν παράνομα στην Ελλάδα έχουν βρει το… νομοθετικό «παράθυρο»  φοροδιαφεύγουν συστηματικά, σύμφωνα με  τη «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχος Γιώργος Παπαπροδρόμου φέρεται να  ενημέρωσε την εισαγγελέα εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου ότι η blacklist των στοιχηματικών εταιριών δεν επικαιροποιείται τακτικά, ενώ whitelist δεν υπάρχει!

Έτσι, όσες στοιχηματικές σελίδες δρουν παράπονα, αλλάζουν συχνά το όνομά τους, αποφεύγοντας τη μαύρη λίστα της Επιτροπής Παιγνίων. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο 19 επικαιροποιήσεις της σχετικής λίστας.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στοιχηματικής εταιρίας που είχε περιληφθεί στον κατάλογο των 24 που έχουν προσωρινή νόμιμη άδεια λειτουργίας, αλλά άλλαζε διαρκώς την έδρα της, από το Κουρακάο της Καραϊβικής στην Εσθονία και από το Πλατύ Ημαθίας στο Φρούριο Καβάλας, ενώ άλλη στοιχηματική εταιρία έβαζε δίπλα στην ονομασία της έναν διαφορετικό αριθμό και με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να φοροδιαφεύγει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα