Όρθια στο Μπριζ η ΑΕΚ (0-0)

Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα… Αυτό διαπίστωσε το βράδυ της Πέμπτης (17/8) η ΑΕΚ, η οποία πήρε στο Βέλγιο 0-0 από μία ακίνδυνη Μπριζ. Ελάχιστες ήταν οι φάσεις στις οποίες ανησύχησε η Ένωση, η οποία έφτασε κοντά στο γκολ στο πρώτο μέρος.

Οι Βέλγοι έδειξαν πως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και η ΑΕΚ θα πρέπει να σκοράρει στο ΟΑΚΑ προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι στο χέρι της το να το καταφέρει εάν παρουσιαστεί πιο ουσιαστική.

Δυνατά μπήκε στο ματς η ΑΕΚ, η οποία προσπάθησε να αιφνιδιάσει πετυχαίνοντας γκολ νωρίς. Είχε στο 4′ και στο 5′ δύο καλές στιγμές με τον Μάνταλο, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ωστόσο, συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πρεσάρει καλά όποτε χρειαζόταν.

Ο Λιβάγια ήταν αρκετά κινητικός και έβγαινε πρώτος στις μπαλιές τροφοδοτώντας στη συνέχεια τους συμπαίκτες του, ενώ ο ορεξάτος ήταν ο Σιμόες. Πατούσε το τελευταίο τρίτο του γηπέδου, κάτι που δεν το συνηθίζει, και προσπάθησε να τελειώσει τουλάχιστον τρεις φάσεις χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Η Μπριζ ήταν λογικό να βγάλει κάποια αντίδραση και προσπάθησε να το κάνει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Είχε δύο τελικές στα πρώτα λεπτά, αλλά αμέσως η ΑΕΚ βρήκε αμυντική ισορροπία κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της.

Όλα κυλούσαν καλά για την Ένωση μέχρι το 58′, όταν ο Λιβάγια αποβλήθηκε για δεύτερη κίτρινη. Ακόμη κι έτσι, πάντως, η Μπριζ δεν έβγαζε εύκολα φάσεις. Η μοναδική πραγματικά καλή της στιγμή ήταν ένα μακρινό σουτ του Βάνακεν στο 69′ και έτσι το 0-0 έμεινε έως το σφύριγμα της λήξης, το οποίο βρήκε τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους.

ΜΠΡΙΖ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ, Μέχελε, Σίμονς, Ντένσβιλ, Παλάσιος (72′ Ραφαέλοφ), Φόρμερ, Νακάμπα, Βάνακεν, Μποναβεντούρε (80′ Ντιαμπί), Λιμπομπέ, Βόσεν (57′ Ουέσλεϊ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (73′ Γιόχανσον), Κλωναρίδης (58′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα