«Όσα δεν έγιναν σε 40 χρόνια πρέπει να τα εφαρμόσουμε σ’ ένα μήνα!»

Το ότι η νέα κυβερνητική μηχανή πρέπει να ξεκινήσει το έργο της από… χθες γίνεται εύκολα αντιληπτό, μιας και το μέγεθος των προβλημάτων –αλλά και των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών θα πούμε εμείς– είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει κωλυσιεργίες.

Μεταξύ αυτών που έχουν «πιάσει» το μήνυμα φαίνεται ότι είναι ο επανακάμψας στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Χαρακτηριστική του επιτακτικού χαρακτήρα που έχει το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει είναι η δήλωση που έκανε ο υπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

«Πρέπει μέσα σε ένα μήνα να εφαρμόσουμε όσα δεν έγιναν σε 40 χρόνια» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, ζητώντας παράλληλα την επίσπευση της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποτελεί απάνθισμα των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι προκειμένου να λειανθούν οι γωνίες των επώδυνων προβλέψεων του 3ου Μνημονίου (βλ. περικοπή συντάξεων, ΕΚΑΣ, ενιαίοι κανόνες παροχών-εισφορών), οι οποίες θα πρέπει να «κλειδώσουν» έως το τέλος Οκτωβρίου και να υλοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Προκειμένου, λοιπόν, να τηρηθεί το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ο νέος υπουργός ζήτησε να παραδοθεί το πόρισμα των Σοφών την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ούτως ώστε εν συνεχεία να δοθεί για διαβούλευση σε φορείς και κοινωνικούς εταίρους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα