«Όσοι ονειρεύονται νέους φόρους, θα διαψευστούν»

Tους φόβους της κυβέρνησης για την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξέφρασε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά fm. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι θα έλθουν νέοι φόροι ενώ ξεκαθάρισε πως «είναι δύσκολο να έχουμε ξανά ρύθμιση 100 δόσεων¨.

Ειδικότερα, ο Τρύφων Αλεξιάδης, εξέφρασε την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου για τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, για την οποία εξέφρασε την κατανόησή του ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, συμπληρώνοντας, όμως, ότι ο κόσμος θα πρέπει να πληρώνει τους φόρους του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: Βεβαίως το φοβόμαστε και βεβαίως μας απασχολεί άλλωστε και ο πρωθυπουργός μίλησε για την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των ελλήνων. Γνωρίζουμε πλήρως το πρόβλημα δεν λέμε ότι ο κόσμος είναι σε μια παραδεισένια κατάσταση και πρέπει να πληρώσει παραπάνω φόρους, λέμε ότι είμαστε στην εφαρμογή ενός πολύ δύσκολου προγράμματος και δυστυχώς αυτό το πρόγραμμά προβλέπει την πληρωμή των συγκεκριμένων φόρων.

Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως «όσοι ονειρεύονται νέους φόρους θα διαψευστούν». Ανάφερε πως τα έσοδα είναι πάνω από τους στόχους ενώ είπε πως δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ή νέα φορολογία,

«Όλοι να έχουν μηχάνημα POS»

Για το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε:Υποχρεωτικά όλες οι νέες επιχειρήσεις που κάνουν έναρξη θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί και εγκαταστήσει μηχανήματα καρτών POS ενώ σταδιακά θα το επεκταθεί σε κλάδους συγκεκριμένους και σε περιοχές με στόχο σε εύλογο διάστημα να έχουν όλες οι επιχειρήσεις όπως προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στην Βουλή.

Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά και όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Θα πρέπει να έχουν όλοι γιατί θα υπάρχει διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο για τα κίνητρα που θα υπάρχουν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δεν είναι δυνατόν να έχεις κίνητρα όταν δεν μπορεί ο πολίτης να τις χρησιμοποιήσει. Θα υπάρχουν προαιρετικά και υποχρεωτικά κίνητρα.»

Για τους ακατάσχετους λογαριασμούς

Για το θέμα των ακατάσχετων λογαριασμών ο κ. Αλεξιάδης έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο, είναι μια εξαγγελία η οποία ικανοποιεί το χώρο των επιχειρήσεων οι οποίοι πολύ σωστά ζητούσαν από την πρώτη στιγμή. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι ότι είμαστε στο τελικό στάδιο και θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν αυτά τα μηχανήματα, τα POS, να προστατεύουν αυτά τα χρήματα που έχουν στο λογαριασμό τους από κατασχέσεις για οποιοδήποτε φορέα για συγκεκριμένες δράσεις. Θα δώσει μια μεγάλη ανακούφιση στις επιχειρήσεις.»

Όσο αφορά τις νέες ρυθμίσεις για το πλαστικό χρήμα ο κ. Αλεξιάδης έκανε γνωστό ότι το νομοσχέδιο αυτό έχει καθυστερήσει ενώ θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα σε σχέση με τις συναλλαγές του πολίτη με την επιχείρηση ή της επιχείρησης με το δημόσιο. «Θα φέρει μια καινούργια περίοδο γιατί θα βοηθήσει πάρα πολύ στην είσπραξη των εσόδων.»

Για τις 100 δόσεις ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με τους Θεσμούς αλλά να έχουμε ξανά από την αρχή 100 δόσεις είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. «Αυτό που μας απασχολεί αυτή την περίοδο είναι πως ανθρωποι οι οποίοι ήταν στις 100 δόσεις και έχουν μια νέα φορολογική υποχρέωση τι κάνουν με τη νέα φορολογική υποχρέωση διότι από τις αρχές Ιουλίου ισχύει πλέον η νομοθετική ρύθμιση ότι όποιος δεν πληρώσει τη νέα φορολογική του υποχρέωση μέσα σε 15 μέρες ή δεν τη ρυθμίσει βγαίνει και από τις 100 δόσεις, αυτό προσπαθούμε αν κάνουμε.

Βεβαίως και διαπραγματευόμαστε και προσπαθούμε για κάτι τέτοιες λύσεις αλλά η δυνατότητα που έχουν οι πολίτες είναι η δόση του ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα που έχουν στο τέλος του Σεπτεμβρίου, εάν δεν μπορεί να την πληρώσει κάποιος να πάει και να τη ρυθμίσει.

Άρα η ρύθμιση των 12 και 24 δόσεων υπάρχει για τις νέες φορολογικές υποχρεώσεις αλλά η παλιά ρύθμιση των 100 δόσεων, να πούμε δηλαδή ότι ξανασβήνουμε όλες τις ρυθμίσεις και πάμε σε μια νέα ρύθμιση που θα ισχύσει τώρα, δεν υπάρχει. Μιλάω για τις φορολογικές υποχρεώσεις…» ολοκλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα