Όσοι πάνε και όσοι έρθουν

Το είδος του ανασχηματισμού, οι σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα και οι «επικίνδυνοι» υπουργοί

Την Πέμπτη όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί ο αναγκαστικός πλέον ανασχηματισμός μετά την αποπομπή Αντωνοπούλου και την αναμενόμενη παραίτηση Παπαδημητριου. Το υπουργικό ζεύγος επέλεξε να επιστρέψει στην κανονικότητα της κοινής τους ζωής μετά το σάλο που προκάλεσε το επίδομα ενοικίου που λάμβανε.

Η απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου δεν προκαλεί προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου παρά το γεγονός πως η θητεία της χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επιτυχημένη. Δεν αποκλείεται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς ώρας πληροφορίες την θέση να καλύψει με αναβάθμιση από τον ΟΑΕΔ, η Μαρία Καραμεσίνη, πανεπιστημιακός και μέλος των 53+.

Δυσκολία εντοπίζεται στην αντικατάσταση του Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος είχε επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο προσέλκυσης επενδυτών με τους οποίους μιλούσε την ίδια γλώσσα ενώ η εμπειρία του από το Ινστιτούτο Levy ήταν ένα επιπλέον αβαντάζ.

Στο υπάρχων υπουργικό συμβούλιο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος με το ανάλογο βιογραφικό ώστε να μετακινηθεί, οπότε δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί η πιθανότητα το υπουργείο να ενωθεί (και πάλι) με το Οικονομικών και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να σηκώσει όλο το βάρος. Ίσως με Αναπληρωτή υπουργό και υπεύθυνο για τις αρμοδιότητες αυτές τον άκρως επιτυχημένο στον τομέα του Αλέξη Χαρίτση!

Σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός θα είναι διορθωτικός και όχι σαρωτικός όπως κάποιοι υποστηρίζουν καθώς κάτι τέτοιο – εξηγούν κύκλοι του Μαξίμου- θα ήταν λάθος σήμα για πρόωρες εκλογές.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί ο Γιάννης Μουζάλας στο Μετανάστευσης κυρίως λόγω της κόπωσης του και η Λυδία Κονιόρδου στο Πολιτισμού.

Παράλληλα ψιθυρίζεται αντικατάσταση του Βαγγέλη Αποστόλου ο οποίος εκτός της διαχείρισης του ευρωπαϊκού χρήματος δεν έχει να δείξει άλλο έργο αλλά αντιθέτως φέρεται να δυσκολεύει το έργο των υφιστάμενων του ώστε να μην προβληθούν μεμονωμένα. Ο Β. Αποστόλου έχει καταφέρει να επιβιώσει σε αυτή τη θέση σε όλες της κυβερνητικές αλλαγές.

Ψίθυροι ακούγονται και για αντικατάσταση (δια της μεταφοράς) του Σταύρου Κοντονή από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, χωρίς προς ώρα να αποκτούν βαρύτητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα