«Όταν απειλεί την Ελλάδα, απειλεί Ε.Ε. και ΝΑΤΟ»

Απαντήσεις στην Τουρκία για τις απαιτήσεις της να πάρει πίσω τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς τους οποίους θεωρεί ύποπτους για το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, παρά την δικαστική απόφαση για μη έκδοση τους, και στις απειλές του Ερντογάν για κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό, έδωσε ο Πάνος Καμμένος.«Όταν απειλεί την Ελλάδα, απειλεί Ε.Ε. και ΝΑΤΟ» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ακόμα στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν θα παρθούν μέτρα περαιτέρω μείωσης συντάξεων-μισθών ενώ απέκλεισε εκ νέου τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Η Τουρκία θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ όταν απειλεί την Ελλάδα εντός η εκτός εισαγωγικών για την κατάργηση τη συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών δήλωσε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες που θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν έχει και δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί την ώρα που αιτείται την ένταξη στην ΕΕ να επαναφέρει, τη θανατική ποινή, να κατηγορεί αξιωματικούς ότι εμπλέκονται στο πραξικόπημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Για την προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο

Σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο ο κ. Καμμένος ανέφερε πως η Τουρκία έχει εκτεθεί διεθνώς.
«Οι συμμαχικές δυνάμεις στο Αιγαίο έχουν γίνει μάρτυρες της παράνομης συμπεριφοράς της, των παραβάσεων και των υπερπτήσεων και χώρες που έπαιρναν τη θέση της Τουρκίας όπως η Ολλανδία έχουν πλέον ιδία πείρα» σημείωσε.

O κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τη λαϊκή εντολή και το πρόγραμμα που έχουν ψηφίσει τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές μέσα από τη συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2015 και κάλεσε την Ευρώπη να τηρήσει και αυτή τις δεσμεύσεις της προς τη χώρα μας για το ζήτημα του χρέους.

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει παραπάνω μέτρα”
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία του προγράμματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τονίζοντας, όμως, ότι αυτό προκάλεσε τίμημα. Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει παραπάνω μέτρα» διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει μέτρα περαιτέρω μείωσης συντάξεων και μισθών.

“Δεν κυριαρχείται η Ευρώπη από τη Γερμανία”

Σχετικά με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών και τις πιέσεις της τρόικας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «αυτά που μας ζητούν να νομοθετήσουμε εκ των προτέρων παραβαίνουν το ευρωπαϊκό δίκαιο και για αυτό πρέπει να πάρουν θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης», ενώ κάλεσε την Ευρώπη και τους δανειστές «να εφαρμόσουν αυτά που συμφωνήσαμε».

Όπως είπε «αν πιέσει ο Σόιμπλε θα πιέσουμε και εμείς. Η Ελλάδα έχει ακολουθήσει αυτά που συμφωνήσαμε. Αν θέλει να φύγει η Γερμανία ας το κάνει. Δεν κυριαρχείται η Ευρώπη από τη Γερμανία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα