“Όταν γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, θα απελευθερώσουμε τα Εξάρχεια”

Aπελευθέρωση των Εξαρχείων υποσχέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και αναλάβει την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών υπαλλήλων.

Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.  και απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι δεν κρύβεται πίσω από την ιδέα της ΠΟΑΣΥ για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια.

«Πρώτον και κυριότερο, εγώ δεν είχα την ιδέα.Η αλήθεια είναι ότι έμαθα για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια από το διαδίκτυο όπως και όλοι οι υπόλοιποι.Βλέπω ξαφνικά την ΠΟΑΣΥ που λέει για συγκέντρωση στις 29 Ιουνίου και κάνω ένα tweet που λέει “μπράβο, γενναία πολιτική απόφαση να πάτε να κάνετε συγκέντρωση στα Εξάρχεια”.
Άρα την ιδέα εγώ δεν την είχα.

Με ρωτάτε αν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, έχουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι σε όποια πλατεία της Ελλάδας γουστάρουν.Ναι, σας απαντώ» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

“Δεν θα άνοιγε ρουθούνι”

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πιθανή κοινή παρουσία αστυνομικών και αντιεξουσιαστών θα αποτελούσε λόγο για επεισόδια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ήταν αυτός υπουργός Δημόσιας Τάξης «δεν θα άνοιγε ρουθούνι».

«Εάν έχεις ένα σοβαρό υπουργό Δημοσίας Τάξεως και μία σοβαρή κυβέρνηση, αυτή έχει την υποχρέωση, αλλά και τη δύναμη να εξασφαλίζει και στα Εξάρχεια μία ειρηνική συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς αν θα άφηνε τους αστυνομικούς να διαδηλώσουν, απάντησε καταφατικά.

«Με υπουργό Δημοσίας Τάξεως Άδωνι Γεωργιάδη ή με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρχε περίπτωση η Αθήνα να έχουν την εικόνα που έχουν σήμερα;

Όταν θα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία, σας το λέω για να το ξέρετε, θα απελευθερώσουμε τα Εξάρχεια.
Δεν θα υπάρχουν άβατα» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα