Όταν οι επώνυμοι συλλαμβάνονται: Χρέη,φοροδιαφυγή,τζόγος,όπλα

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

 

Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που δικάζεται με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, αφού μετά από εισαγγελική έρευνα που έγινε δεν καλύπτεται το «πόθεν έσχες» των 5.000.000 ευρώ που πέρασε στην Κύπρο, η «Α» σκαλίζει το ποινικό μητρώο επώνυμων Ελλήνων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν συλληφθεί, έχουν δικαστεί και καταδικαστεί, είτε για χρέη προς το Δημόσιο, είτε για φοροδιαφυγή, είτε για άλλες παράνομες πράξεις.

Το καλοκαίρι το 2014, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε συλληφθεί για τη Φεράρι του, με την κατηγορία για ψευδή αναφορά στις Αρχές, αφού ενώ είχε δηλώσει ως κλεμμένες τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, αυτό βρισκόταν κανονικά σε έκθεση αυτοκινήτων.

Η σύλληψη του Αντώνη Ρέμου είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση το 2014. Ο δημοφιλής τραγουδιστής κλήθηκε να πληρώσει «ακριβά» την αγάπη του για την ΠΑΕ Ηρακλής, αφού τον φόρτωσε με τεράστια χρέη, που μη μπορώντας να τα αποπληρώσει, εκδόθηκε τότε ένταλμα σύλληψής του. Αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, λίγες ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερος, προχωρώντας σε διακανονισμό.

Αντίστοιχα προβλήματα με αυτά του Α. Ρέμου, αντιμετώπισε και ο Ντέμης Νικολαΐδης, διατελώντας πρόεδρος της ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Μαρτίου του 2013, γνωρίζοντας ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ όπου ενεργοποιήθηκε και η διαδικασία σύλληψης για παλιά χρέη της ομάδας.

Μια ολόκληρη νύχτα πέρασε στα κρατητήρια μετά τη σύλληψή της η Άντζελα Δημητρίου. Ξημερώματα Σαββάτου 8 Μαΐου 2010, και λίγο μετά τη λήξη του προγράμματός της σε νυχτερινό κέντρο του Μπουρναζίου, αστυνομικοί του τμήματος Περιστερίου προχωρούν στη σύλληψή της μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων. Μη φορώντας της χειροπέδες, την οδήγησαν στο Α.Τ., όπου της γνωστοποίησαν ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της από τρεις ακάλυπτες επιταγές, ύψους €50.000 ευρώ, που είχε εκδώσει στο όνομά της για να τη βοηθήσει οικονομικά πρώην σύντροφός της.

Τον Ιανουάριο του 2012, ο Θέμης Αδαμαντίδης οδηγείται στο Αυτόφωρο μετά τη σύλληψή του σε παράνομο καζίνο που είχε στηθεί μέσα σε κατάστημα ίντερνετ-καφέ, σε περιοχή του Μουσείου. Ο δημοφιλής τραγουδιστής, που δήλωσε τότε ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, και είκοσι ακόμη παίκτες που είχαν στήσει το παράνομο παιχνίδι, κάτι που βάσει νόμου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ, έπεσαν στα χέρια των αντρών του Α.Τ. Ομονοίας!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχε κάτσει και ο Τόλης Βοσκόπουλος, όταν μετά από εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο του ΣΔΟΕ κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο αεροδρόμιο της Ρωσίας συνελήφθησαν το 2014 οι Otherview. Το ελληνικό συγκρότημα που είχε βρεθεί εκεί για συναυλία, κατά την έξοδό του από τη χώρα διαπιστώθηκε ότι είχε λήξει η 48ωρη βίζα των μελών του, με αποτέλεσμα να δράσουν οι αστυνομικές αρχές. Η περιπέτειά τους μπορεί να έληξε την επόμενη μέρα, όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι, σίγουρα όμως αυτό που πέρασαν θα το θυμούνται για πάντα.

Δικαστικούς μπελάδες είχε η Διονυσία Κουκίου, η οποία τον Απρίλιο του 2013, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία! Στο σπίτι τής πρώην Σταρ Ελλάς εντοπίστηκε ένας άνδρας που κατηγορείτο για δολοφονία, με αποτέλεσμα η Δ. Κουκίου να το χρεωθεί όλο αυτό. Με χειροπέδες στα χέρια το μοντέλο και η παρέα της οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και στη συνέχεια στο Αυτόφωρο, όπου μετά από εξηγήσεις αφέθηκε ελεύθερη.

Για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία συνελήφθη στις 7 Μαρτίου 2014 ο Πάνος Καλίδης. Ο τραγουδιστής σε έναν τυπικό έλεγχο της Τροχαίας στη Γλυφάδα βρέθηκε να έχει στο αυτοκίνητό του περίστροφο, χωρίς να φέρει την απαιτούμενη άδεια. Εις βάρος του όμως εκκρεμούσε ένα ακόμη ένταλμα σύλληψης, αφού είχε δικαστή ερήμην για παράνομο κυνήγι. Ο Π. Καλίδης, που ισχυρίστηκε τότε στο δικαστήριο ότι είχε το όπλο πάνω του για προστασία αφού μένει σε μια ερημική γειτονιά των νοτίων προαστίων, έχοντας τρεις φορές απορριφθεί η αίτησή του για άδεια οπλοφορίας από το Α.Τ. Γλυφάδας, έγινε πιστευτός από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα