Όταν ο «δήμαρχος» Αβραμόπουλος καλωσόριζε τον «πρωθυπουργό» Γιούνκερ

Η επιλογή Σαμαρά να είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο νέος επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάραξε τη θερινή δημοσιογραφική ραστώνη του Σαββατοκύριακου και δημιούργησε συζητήσεις για τα απόνερα αυτής τη επιλογής στο εντός συνόρων πολιτικό τοπίο.

Αν κάποιος, ωστόσο, δεν εξεπλάγη με την είδηση είναι ένας φίλος του Δ. Αβραμόπουλου από τα… παλιά. Αυτός ο φίλος δεν είναι άλλος από τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, ξεκινώντας από την ελληνική πρωτεύουσα τις επισκέψεις του στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο έχουν μεσολαβήσει 12 χρόνια από όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ζ. Κλ. Γιουνκέρ συναντήθηκαν στην Αθήνα υπό άλλες συνθήκες και με διαφορετικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα ήταν Φεβρουάριος του 2002 όταν ο Δ, Αβραμόπουλος ως δήμαρχος Αθηναίων υποδέχτηκε τον κ. Γιούνκερ που ήταν τότε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, στο δημαρχείο της πρωτεύουσας στην πλατεία Κοτζιά.

Από εκείνη τη συνάντηση του 2002 είναι και οι φωτογραφίες που ακολουθούν, αν και με τις νέες τους ιδιότητες οι δύο άντρες αναμένεται να φωτογραφηθούν μαζί αρκετές φορές ακόμη.

 

5

 

8

 

9

 

10

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα