Όταν ο «κόκκινος» Πάνος συνάντησε τον «σύντροφο» Αλεξέι (pics)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν (από χθες που έγινε γνωστή) η ξαφνική άφιξη σήμερα Τρίτη στην Αθήνα του μεγάλου «αφεντικού» της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Κάτι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστού, κάτι η εκ των ων ουκ άνευ ανάγκη εισόδου ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία, κάτι το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή με φόντο τους αγωγούς, επέτειναν την αγωνία για τα αποτελέσματα των συνομιλιών που θα είχε επί ελληνικού εδάφους και στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε διαρρεύσει κάτι «χειροπιαστό» από τις συνομιλίες. Ωστόσο, έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο, δεν μπορεί να αγνοηθεί η υποδοχή που επεφύλαξε στον Αλεξέι Μίλερ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η συνάντηση Λαφαζάνη – Μίλερ ήταν προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης και όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, το υπουργικό καλωσόρισμα μόνο εθιμοτυπικό δεν ήταν, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσουν θερμούς εναγκαλισμούς, φιλιά και πολλά χαμόγελα στα φλας που άστραφταν.

Τώρα, το πόσα χαμόγελα (σ.σ. και κυρίως ποια οφέλη) θα φέρει για την ελληνική πλευρά η ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ επένδυση των Ρώσων στο ελληνικό τμήμα του αγωγού, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως την ΠΓΔΜ, μένει να αποδειχτεί στην πράξη…

panos06 panos04 panos05  panos01 panos03

 

panos02

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα