Όταν ο Σόιμπλε συμφωνούσε με τον Βαρουφάκη

Όποιος υποστηρίξει ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο αλήστου μνήμης πρώην ομόλογός του Γιάννης Βαρουφάκης έχουν σημεία στα οποία οι απόψεις τους συμπίπτουν πιθανότατα να τον περάσουν για… αλλοπαρμένο.

Ωστόσο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung έκανε μία σχετική «έρευνα» και ανακάλυψε ένα θέμα σύγκλισης των δύο ανδρών.

Επ’ αφορμή της συζήτησης για το ελληνικό χρέος που είχε προ ημερών στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η συντάκτης ενός σχετικού άρθρου στη Süddeutsche Zeitung υπενθύμισε την σπάνια ταύτιση απόψεων μεταξύ Σόιμπλε και Βαρουφάκη, όταν ο τελευταίος σε κάποια συνάντηση τους είχε πει ότι η διαγραφή χρεών δεν αποφέρει οφέλη, γιατί σε 3 χρόνια θα ξαναγίνει εάν δεν αλλάξει το ίδιο το σύστημα.

«Στο ερώτημα, πόσο καιρό ακόμη θα συνομιλούν οι δύο πολιτικοί χωρίς αποτέλεσμα, η απάντηση είναι μόνο μία, όσο καιρό χρειάζεται μέχρι να αδειάσουν τα ταμεία στην Ελλάδα», υποστηρίζει η αρθρογράφος.

«Μόνο τότε η Γερμανία και οι άλλες χώρες του ευρώ θα βρεθούν ενώπιον του προβλήματος, εάν θα χαρίσουν τα ελληνικά χρέη πολλών δις ευρώ. Αυτό εξαρτάται από τα ελληνικά ανταλλάγματα. Εάν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή συστήματος που είχε προτείνει ο Βαρουφάκης μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ευρώ, θα ήταν για το Βερολίνο μια σταθερή βάση διαπραγματεύσεων» υποστηρίζει η εφημερίδα.

(Mε στοιχεία από την Deutsche Welle και το ethnos.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα