«Όταν παλεύεις, μπορείς να διεκδικήσεις το όνειρο»

Μπορεί να έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου τον Ολυμπιακό, ωστόσο εμφανίστηκε αποφασισμένος να παλέψει και να διεκδικήσει το όνειρο. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στις πιθανότητες της Ξάνθης, απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό της.

Ο τεχνικός του θρακικού συλλόγου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ειδική ψυχολογία που διέπει έναν τελικό και παραδέχθηκε πως, παρ’ ότι η ομάδα του έχει έναν δικό της τρόπο παιχνιδιού, ενδεχομένως να προσαρμοστεί στον αντίπαλό της, ο οποίος διαθέτει πολύ ισχυρές μονάδες. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος προπονητής:

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή για μας. Για την πόλη, τον σύλλογο, τους παίκτες. Οι περισσότεροι δεν έχουν παίξει σε τελικό. Ούτε ο σύλλογος δεν έχει βρεθεί σε τελικό. Αυτό το όνειρο μας δίνει κίνητρο. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει συνηθίσει να κερδίζει τρόπαια. Αλλά όταν έχεις ένα όνειρο και παλεύεις γι’ αυτό μπορείς να το διεκδικήσεις. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Υπάρχει μια απουσία του Παπάζογλου, όλοι οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι για το παιχνίδι, καλά προετοιμασμένοι, με καλή ψυχολογία.

Έχουμε δικό μας τρόπο παιχνιδιού, παρόλα αυτά όταν αντιμετωπίζουμε μια ομάδα μπορεί να αναγκαστούμε από το δικό της τρόπο παιχνιδιού να οπισθοχωρήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κινηθούμε σωστά ακόμα και όταν δεν έχουμε την μπάλα. Το πιο σημαντικό για μας είναι να αντιδράσουμε στην κατάλληλη στιγμή και να είμαστε προετοιμασμένοι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε. Και φυσικά να σταματήσουμε τον Ολυμπιακό. Είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά που έχει γίνει καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και ειδικότερα τον τελευταίο καιρό. Ξέρουμε πολύ καλά όταν έχουμε απέναντί μας τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας.

Το στιλ του Ολυμπιακού για μένα είναι το ίδιο, που προέρχεται από τη δυναμική της, την εμπειρία της, τις κατακτήσεις τροπαίων, την ποιότητα των παικτών του και το κίνητρο που βρήκαν με τον νέο προπονητή. Η κύρια δουλειά του κύριου Περέιρα ήταν να διαχειριστεί τους παίκτες και να τους δώσει την θέληση για να τελειώσουν την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου, αλλά μια πολύ σημαντική. Στο Κύπελλο τα πάντα είναι πιθανά. Από τον Οκτώβριο που ανέλαβα πίστευα ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό. Και τελικά είμαστε εδώ. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, βρίσκομαι για πρώτη φορά στον τελικό, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω και τους προηγούμενους τελικούς που είχα στην καριέρα μου. Σημαντικές εμπειρίες στη ζωή μου.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Δεν ξέρω αν έχουν άγχος οι παίκτες μου, πιστεύω ότι από την μεριά μου έχω στείλει το σωστό μήνυμα. Εμείς μόνο να κερδίσουμε έχουμε. Έχω καλό προαίσθημα. Υπάρχει μόνο αυτό το παιχνίδι, αυτός ο τελικός, αυτό το τρόπαιο. Στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό είναι να παίξεις έναν τελικό. Ξεκινάς από το 0-0 και στο τέλος έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις ένα τρόπαιο. Έχουμε τις πιθανότητές μας. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή είναι να μπορείς να σηκώσεις το Κύπελλο. Όταν παλεύεις για έναν τίτλο είναι διαφορετικό γιατί το καταλαβαίνεις πιο νωρίς.

Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να χάσει την συγκέντρωσή του. Ίσα-ίσα. Επαναλαμβάνω ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και μπορεί να τιμωρήσει κάθε λάθος. Το όνειρο όμως το δικό μας ίσως να μας δώσει τη δυνατότητα να παλέψουμε πιο δυνατά κάθε στιγμή του αγώνα. Δεν έχουμε οδηγό κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά τη συνολική μας παρουσία μέσα στη σεζόν. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όχι 100% αλλά 150% συγκεντρωμένοι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό θα κάνει την διαφορά.

Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Για την ώρα είμαι ικανοποιημένος, ήταν δέκα υπέροχα χρόνια, παρά τις δύσκολες στιγμές. Αν χρειαστεί να μπούμε σε σύγκριση, ας συγκρίνουμε τα πρώτα δέκα χρόνια!

Είναι φανταστική ιδέα να υποστηρίζεις τα παιδιά που υπόκεινται στον εκφοβισμό από τους συμμαθητές τους. Ο καθένας πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω ώστε να σταματήσουμε τέτοιες ενέργειες. Όλοι μας πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε τέτοιες μάχες. Θέλω να συγχαρώ την ομοσπονδία».

Τους παίκτες της Skoda εκπροσώπησε ο Κώστας Φλίσκας, ο οποίος δήλωσε:
«Ξέρουμε ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς. Ο πιο ιστορικός αγώνας της ομάδας. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και τη δυναμική του. Εμείς πρέπει να δώσουμε το 100% για να μπορέσουμε να πάρουμε το Κύπελλο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα