“Όχι άδειες σε τρομοκράτες και κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου”

Η προ ημερών διήμερη άδεια του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά από 15 χρόνια εγκλεισμού στον Κορυδαλλό, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. 

Η Νέα Δημοκρατία με τροπολογία που κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή ζήτησε  επαναφορά φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, απαγορεύοντας την χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες και άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίσει το λάθος της να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με χιλιάδες αποφυλακίσεις ακόμη και εγκληματιών για κακουργήματα, καθιστά ελαστικότερη την χορήγηση ολιγοήμερων αδειών στους κρατουμένους, με συνέπεια ακόμη και οι τρομοκράτες να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές και να καταστρώνουν ελεύθερα τα επόμενα σχέδιά τους.

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι η γενικευμένη ανομία στην χώρα, συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της.

“Αν δεν κατανοεί η Κυβέρνηση το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρώην Υπουργό της, που αναγνώρισε δημοσίως πόσο καταστροφικός απεδείχθη ο νόμος του”, καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα