«Όχι αναδρομικός φόρος για τα εισοδήματα του 2015»

Kατηγορηματικό ήταν το «όχι» από τον Τρύφων Αλεξιάδη στην επιβολή αναδρομικού φόρου για τα εισοδήματα του 2015.Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών , μιλώντας στο Βήμα fm, τόνισε ακόμα πως «θα φέρουμε διάταξη για να κτίσουμε το αφορολόγητο πλέον με αποδείξεις και με χρήση πλαστικού χρήματος».

«Είναι ψέματα», τόνισε αρχικά ο υπουργός, «αυτά που λένε ότι αυξάνουμε τους φόρους για τα φετινά εισοδήματα, βάζουμε αναδρομικούς φόρους, έρχονται νέοι φόροι και μια σειρά από αναδημοσιεύσεις τέτοιες που καταλαβαίνω πολιτικά γιατί γίνονται, αλλά είναι ψέματα».

Συνεχίζοντας είπε τα εξής: «Το τι πρόκειται να κάνουμε σε θέματα φορολογίας είναι αποτυπωμένο στο “πενηνταράκι” που λέγαμε στο χωριό, στο 4336, την περίφημη συμφωνία. Δεν έχουμε στα μανίκια κρυφούς άσους να βγάλουμε και όπως είπα με σαφήνεια το Σάββατο, για το 2015 θα έχουμε πολύ μικρές αλλαγές στη φορολογική μας δήλωση, έρχονται τις επόμενες μέρες στη Βουλή».
Όπως είπε θα υπάρξουν μικρές αλλαγές περισσότερο διαδικαστικού και οργανωτικού χαρακτήρα.
Στο ερώτημα αν στα εισοδήματα του 2015 θα ανέβουν οι φορολογικές συντελεστές, ο ίδιος απάντησε:
«Δεν σχεδιάζει καμία υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών για αλλαγή στη φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2015, γιατί πρέπει να κλείσουν αυτές οι αλλαγές άμεσα και να προετοιμαστούν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίς. Αν πάμε να κάνουμε αλλαγές τώρα δεν θα προλάβουμε για τις δηλώσεις».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα χτίζεται από εδώ και πέρα το αφορολόγητο και εάν θα σχετίζεται με τη χρήση πλαστικού χρήματος, ο κ. Αλεξιάδης είπε: «Βεβαίως και θα φέρουμε διάταξη για να κτίσουμε το αφορολόγητο πλέον με αποδείξεις και με χρήση πλαστικού χρήματος και τραπεζικών συναλλαγών. Θα εξαιρέσουμε άτομα από μια ηλικία και πάνω και εκείνους που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα πάμε σε αυτά τα πράγματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα